Lista ţărilor pe care pandemia le aruncă în cea mai neagră criză economică din ultimii 40 de ani

  • Pandemia de coronavirus poate provoca cea mai mare criză pentru ţările din sudul Asiei din ultimii 40 de ani
  • Banca Mondială vorbeşte despre cea mai mare prăbuşire din ultimii 40 de ani în regiune
  • Ţări precum Thailanda, Indonezia, Malaezia, Filipine, Sri Lanka ori Insulele Maldive ar putea fi puternic lovite

Banca Mondială estimează că ţările din sudul Asiei s-ar putea confrunta cu o criză financiară fără precedent în ultimii 40 de ani datorită pandemiei de coronavirus care s-a extins la nivel global şi a imobilizat complet societatea aşa cum o ştim.

Într-un raport numit South Asia Economic Focus, reprezentanţii Băncii Mondiale prezintă prognozele economice pentru perioada post-pandemie. Ei estimează că tările din regiune vor suferi de pe urma încetinirii puternice a economiei, prognozele de creştere fiind diminuate de la 6.3 procente la valori cuprinse între 1.8 şi 2.8%. Chiar şi cifra superioară, 2.8%, este mai mică decât cea înregistrată în anii ’80.

„Asia de Sud se regăseşte într-o furtună perfectă a efectelor adverse. Turismul s-a prăbuşit, rutele de aprovizionare au fost perturbate, cererea de textile a căzut, iar încrederea consumatorilor şi ale investitorilor s-au deteriorat”, se arată în raport.

Raportul notează că India ar putea fi afectată moderat, la fel şi Nepal, Bhutan ori Bangladesh. În schimb, Insulele Maldive se află la polul opus, cu o prognoză de contractare a economiei cu 13%. Acest stat se bazează în mare parte pe turism.

Vezi şi

450 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Trei judeţe din România au raportat astăzi ZERO cazuri de coronavirus

450 cazuri noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, de la ultima informare transmisă de Grupul …

loading...