Coronavirusul a băgat Franţa, a doua cea mai mare economie a Europei, în recesiune

  • Franţa se pregăteşte pentru recesiune economică, potrivit unei estimări a Băncii Centrale
  • O scădere de asemenea amploare nu a mai înregistrat economia franceză de la al Doilea Război Mondial încoace, spune ministrul finanţelor, Bruno Le Maire
  • Francezii speră să poată ridica restricţiile pe 15 aprilie şi să reia activităţile economice

Economia franceză se pregăteşte pentru impactul crizei provocate de coronavirus, iar estimările Băncii Centrale a Franţei arată o recesiune. Cifrele furnizate de Banca Centrală vin după ce ministrul francez al finanţelor, Burno Le Maire, a afirmat că este cea mai gravă prăbuşire de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, informează Mediafax.

„Cea mai proastă cifră de creştere pe care a cunoscut-o Franţa după 1945 a fost în anul 2009, după marea criză financiară din 2008, când economia a înregistrat o contraţie de 2.2%. Probabil vom avea o contracţie mai amplă acum. Aceasta arată amploarea magnitudinii şocului cu care ne confruntăm”, a spus Le Maire.

În Franţa, activitatea economică a scăzut cu 32% în rândul unei mari părţi a mediului de business, iar cifrele estimative arată că la fiecare două săptămâni de carantină activitatea se mai reduce cu 1.5%.

Franţa a intrat în stare de carantină pe 17 martie şi speră să poată ieşi pe 17 aprilie, deşi cifrele bolnavilor de COVID-19 şi ale celor decedaţi nu arată deloc bine. Franţa a avut zile şi cu peste 1.000 de morţi.

Guvernele europene aşteaptă şi următoarea şedinţă a Eurogrupului pe seama planului european de salvare economică. Prima dintre acestea a eşuat în ajungerea la un consens.

Vezi şi

450 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Trei judeţe din România au raportat astăzi ZERO cazuri de coronavirus

450 cazuri noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, de la ultima informare transmisă de Grupul …

loading...