Atacurile din Germania, în care au murit 11 persoane, motivate de ura împotriva imigranţilor

Atacurile din oraşul german Hanau, soldate cu moartea a 11 oameni, au fost provocate de ura împotriva imigranţilor. Presa locală scrie că o scrisoare cu motivaţii extremiste şi un videoclip au fost găsite în locuinţa suspectului principal, un neamţ în vârstă de 43 de ani, relatează Mediafax.

Bărbatul a fost localizat de poliţie la 7 ore după atacuri, mort. Cadavrul mamei suspectului a fost găsit în aceeaşi locaţie.

Atacurile armate au avut loc în două baruri cu specific oriental din Hanau, la ora locală 22.00. Nouă oameni au fost ucişi împuşcaţi, iar alţi patru au fost răniţi după ce un bărbat a deschis focul la întâmplare în cele două locaţii.

Ministrul român de Exerne, Bogdan Aurescu, a transmis pe Twitter condoleanţe: „Sunt foarte întristat de atacurile armate şocante din Hanau, Germania. Condamn cu fermitate aceste acte violente. Sincere condoleanţe familiilor victimelor şi gândurile noastre sincere pentru toţi cei răniţi”.

Agenţia germană de ştiri dpa a scris că 11 persoane au murit în urma atacului, dar nu se ştia dacă bilanţul include şi cele două trupuri din casa suspectului.

Vezi şi

Vânzător împușcat mortal după ce i-a cerut unui client să poarte mască

În Germania, un casier în vârstă de 20 de ani a fost împușcat după ce …

loading...