foto AP/Dmitry Serebryakov

Un parlamentar rus susţine că Statele Unite au declanşat încălzirea globală ca să distrugă Rusia

Statele Unite ar putea folosi „arme pentru manipularea climei” pentru a provoca o iarnă neobişnuit de caldă în Rusia, a spus un parlamentar rus în timpul unui interviu pentru postul de radio Govorit Moskva, transmite The Moscow Times, citat de Mediafax.

Experţii meteorologi susţin că temperaturile neobişnuite din această iarnă, în Moscova şi anumite părţi din Rusia, au fost cauzate de un front atmosferic venit dinspre Oceanul Atlantic.

„Sunt convins că acestea nu sunt schimbări întâmplătoare în climă”, a spus parlamentarul rus Alexei Zhuravlyov, pentru postul de radio Govorit Moskva, transmite The Moscow Times.

„Dacă stratul permafrost al Rusiei se topeşte, va fi un dezastru… Americanii ştiu asta şi îşi testează arma”, a declarat liderul partidului naţionalist Rodina, adăugând că testele SUA încalcă legile internaţionale.

Aceasta nu este prima oară când Zhuravlyov, în vârstă de 57 de ani, face astfel de declaraţii. Vara trecută, parlamentarul a dat vina tot pe SUA pentru incendiile de vegetaţie din Siberia şi furtunile din Moscova.

Teoria că SUA ar putea folosi astfel de arme împotriva Rusiei datează din 2010, atunci când Moscova a trecut printr-o vară extrem de fierbinte. La acel moment, un cercetător rus a susţinut că „armele climatice” ale americanilor „provoacă secete şi nenumărate fenomene meteorologice în anumite ţări

Vezi şi

A început procesul istoric împotriva lui Donald Trump // Reacţia preşedintelui SUA

Judecătorul John Robert, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie din SUA, a depus joi seară jurământul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...