Foto: TVN Noticias/AFP via Getty Images

Şapte persoane, ucise în junglă într-un misterios ritual: „Căiţi-vă sau veţi muri” – FOTO

Şapte persoane au fost ucise într-un ritual religios bizar, în jungla din Panama. Indigenii au fost torturaţi de 10 predicatori, care i-au lovit şi ars ca să „se căiască” pentru păcatele lor. Zece persoane au fost arestate, potrivit The Guardian.

Poliţia a eliberat 14 membri ai populaţiei din Ngabé Buglé, Panama, care au fost legaţi şi bătuţi cu furci de lemn şi cu Biblii pentru „a obţine iertarea păcatelor”, potrivit The Guardian.

Procurorul local Rafael Baloyes a descris scena înfiorătoare pe care au descoperit-o anchetatorii în jungla din apropierea coastei caraibiene. Avertizaţi de trei săteni care au reuşit să scape de sectanţi, poliţiştii erau pregătiţi pentru ce era mai rău. Au fost, totuşi, surprinşi de ceea ce au găsit la biserica improvizată de la o fermă, locul unde s-a petrecut sângerosul ritual.

Foto: Profimedia via mediafax.ro

Criminalii fac parte dintr-o sectă religioasă puţin cunoscută, numită „Lumina nouă a lui Dumnezeu”. „Îndeplineau un ritual, în care mai multe persoane au fost reţinute împotriva voinţei lor, fiind apoi maltratate”, a explicat Baloyes. „Scopul ritualurilor era să îi determine pe oameni să se căiască pentru păcatele lor, ori să moară în caz contrar”. La locul faptei, anchetatorii au găsit „o persoană goală, o femeie”, dar şi macete, cuţite şi o capră sacrificată ritualic.

Ceremoniile se desfăşurau deja de mai multe zile, provocând între timp decese. La aproximativ 2 kilometri de clădirea bisericii, autorităţile au descoperit un mormânt proaspăt săpat, care conţinea cadavrele a 6 copii, printre care şi bebeluşi, dar şi corpul neînsufleţit al unei femei însărcinate, identificată ulterior drept mama celor 5. În acelaşi mormânt se afla şi o vecină de 17 ani. „Au masacrat întreaga familie”, a spus Baloyes, adăugând că unul dintre suspecţi este chiar bunicul copiilor ucişi.

Foto: Profimedia via mediafax.ro

Gruparea religioasă ar fi funcţionat în zonă de aproximativ trei luni, însă nu a recurs la astfel de metode sângeroase până recent, când unul dintre sectanţi susţine că a avut o viziune trimisă de Dumnezeu. Încă nu este clar ce credinţă sau afilieri are biserica „Lumina nouă a lui Dumnezeu”.

Ngabé Buglé este cel mai mare grup indigen din Panama, puternic afectat de sărăcie şi analfabetism. Zona este atât de greu accesibilă încât au fost folosite elicoptere pentru a transfera răniţii la cele mai apropiate spitale.

Vezi şi

Preşedintele Boliviei s-a pierdut o oră în junglă – VIDEO

Preşedintele Boliviei, Evo Morales, s-a rătăcit aproape o oră în junglă în timp ce îi …

loading...