Lovitură pentru Zuckerberg. „Luke Skywalker” renunţă la Facebook

Actorul Mark Hamill, celebru pentru rolul Luke Skywalker din saga „Star Wars”, a anunţat că renunţă la Facebook, deoarece această reţea de socializare refuză să controleze publicitatea politică pe platforma sa, relatează AFP, preluat de Agerpres.

„Sunt foarte dezamăgit că #MarkZuckerberg pune preţ mai mult pe profitul financiar decât pe adevăr, astfel încât am decis să renunţ la contul meu de Facebook”, a declarat Mark Hamill într-un mesaj publicat duminică seară pe Twitter.

„Sunt conştient că multă lume va spune ‘şi ce dacă’, însă eu voi dormi mai bine noaptea”, a adăugat actorul în vârstă de 68 de ani, care a rămas totuşi prezent pe Twitter.

Asemeni lui Mark Hamill, numeroase voci au denunţat decizia Facebook de a nu controla publicitatea politică pe platformă, în pofida riscului de dezinformare în perspectiva alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie anul acesta.

În 2016, gigantul reţelelor de socializare a fost acuzat de reprezentanţii Partidului Democrat că a participat la alegerea republicanului Donald Trump, permiţând unei companii să utilizeze datele personale de la milioane de utilizatori împotriva voinţei lor şi nereuşind să împiedice propagarea dezinformării online de către un birou rus apropiat Kremlinului, pentru a susţine candidatura miliardarului american.

Facebook a confirmat săptămâna trecută că nu va cenzura, decât în mod excepţional publicitatea politică, chiar şi mincinoasă, considerând că utilizatorilor le revine dreptul de a face trierea.

Twitter a decis în schimb să interzică publicitatea politică pe reţeaua sa de socializare

Vezi şi

Un consilier local PSD s-a făcut de râs după ce a distribuit pe Facebook o poză cu o actriţă porno despre care a scris că e ”elevă de 10 la BAC”

Un consilier PSD din Câmpia Turzii a aflat pe propria piele ce înseamnă un fake-news …

loading...