Foto: Twitter / @alynstudio

Problema oamenilor fără adăpost, subiectul celei mai noi lucrări realizate de Banksy – VIDEO

Problema oamenilor fără adăpost este subiectul unei noi lucrări murale realizate de artistul britanic Banksy în oraşul Birmigham, potrivit Evening Standard, citat de Mediafax.

Noua lucrare a fost prezentată de artist, care îşi ascunde identitatea, preferând să rămână în anonimat, într-un clip difuzat pe reţelele de social media.

În înregistrarea video publicată iniţial pe Instagram, un bărbat fără adăpost identificat drept Ryan poate fi văzut bând ceva înainte de a-şi aranja lucrurile şi a-şi pregăti o bancă de pe o stradă pentru a dormi. Camera de filmat se îndepărtează, spectatorul putând vedea apoi doi reni pictaţi pe zidul din spatele băncii. Animalele sunt reprezentate în zbor, ca şi cum ar trage banca similar unei sănii. Bărbatul încearcă să doarmă, oameni trec pe lângă el.

„Dumnezeu să binecuvânteze Birmingham”, a scris Banksy în mesajul care însoţeşte clipul.

„În cele 20 de minute în care l-am filmat pe Ryan pe banca lui, trecătorii i-au oferit o băutură caldă, două batoane de ciocolată şi o brichetă – fără ca acesta să ceară nimic”, se arată în acelaşi mesaj.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, videoclipul a fost vizionat de peste 2,7 milioane de ori.

Deşi au fost instalate bariere de protecţie, câteva ore mai târziu, lucrarea a fost vandalizată de cineva care a colorat nasurile renilor în roşu, potrivit BBC.

La începutul lunii noiembrie, o altă pictură murală realizată de Banksy, acoperită de schelele unor constructori timp de câteva luni, a fost dezvăluită în cartierul Notting Hill din Londra. În pictura murală este portretizat un artist, considerat a fi spaniolul Diego Velazquez, ce are în mână o pensulă şi scrie cu aceasta cuvântul „Banksy” cu litere mari, de culoare roşie.

Banksy este celebru pentru desenele sale de tip graffiti realizate pe diverse clădiri importante, însoţite adeseori de comentarii cu tentă socială. Considerat un reprezentant al curentului street art, el este renumit pentru faptul că îşi tachinează publicul, dar şi autorităţile, iar lucrările sale sunt extrem de originale, făcându-i pe privitori să vadă lucrurile într-o cu totul altă lumină.

Vezi şi

Tabloul „Devolved Parliament”, de Banksy, înfăţişând parlamentari britanici drept cimpanzei, vândut cu 11,1 milioane de euro

În plină dezbatere asupra Brexit-ului, un tablou al celebrului artist stradal Banksy, care îi înfăţişează …

loading...