Camille Schrier, Miss America 2020 / Foto: Miss America Organization

Cea mai frumoasă femeie din SUA e biochimist. Cum a uimit juriul Miss America 2020 -VIDEO, FOTO

Câştigătoarea titlului Miss America 2020 este o tânără din Virginia, biochimist de profesie. Camille Schrier a impresionat juriul cu experimentul ştiinţific realizat pe scenă, desfiinţând stereotipurile care însoţesc de obicei concursurile de frumuseţe, a relatat BBC.

Camille Schrier s-a evidenţiat dintre cele 50 de aspirante la titlul de Miss America 2020, fiind încoronată joi, la finala care a avut loc în Uncasville, Connecticut, potrivit BBC.

Foto: twitter.com/e_Broky

Tânăra de 24 de ani i-a impresionat pe juraţi când a apărut pe scenă într-un halat alb de laborator şi a făcut un experiment chimic, demonstrând descompunerea catalitică a peroxidului de hidrogen. Schrier este de două ori licenţiată în ştiinţă şi studiază în prezent la Universitatea Virginia Commonwealth, pentru obţinerea unui doctorat în domeniul farmaceutic.

Foto: twitter.com/ABC7News

Câştigătoarea Miss America 2020 a declarat în repetate rânduri că, în viziunea ei, deţinătoarea unui asemenea titlu ar trebui să fie o persoană care are educaţia drept prioritate. Anul viitor, Camille Schrier va activa în organizaţia „Mind Your Meds”, care luptă pentru siguranţă în folosirea medicamentelor. Victoria tinerei este privită ca un pas important, lăsând în urmă imaginea tradiţională a participantelor la concursuri de Miss, formată în ani şi ani de prejudecăţi.

„Nu vom mai judeca doar în funcţie de aspectul fizic. Este o schimbare majoră”, a transmis Gretchen Carlson, fostă deţinătoare a titlului. De asemenea, organizatorii au confirmat că noua viziune asupra competiţiei a încurajat mai multe tinere să participe.

Vezi şi

Analiză Wall Street Journal / Şase luni care au zdruncinat lumea

Criza pandemiei, creşterea ratei şomajului, protestele din Statele Unite şi fluctuaţiile majore de pe pieţele …

loading...