Foto: captură video nbcnews.com

Reportaj: Copiii care îşi riscă viaţa în minele din Madagascar ca să extragă un mineral folosit în electronice, maşini şi produse cosmetice – FOTO

O substanţă folosită în electronice, autoturisme şi chiar cosmetice pentru a adăuga luciul produselor de make-up este extrasă din Madagascar de către o armată de copii africani, scrie NBC News, preluat de Mediafax.

„Mica” este extrasă manual din mai multe locaţii din Madagascar, o insulă cu o populaţie de aproape 25,5 milioane de oameni, situată pe coasta de sud-est a Africii.

Jurnaliştii de la NBC News au călătorit peste 600 de kilometri pentru a fi martori la mulţimile de copii care lucrează în minele ilegale, precum şi centrele de procesare, alături de familiile lor.

În urma interviurilor cu oficialii din industria de prelucrare a substanţei a rezultat că este bine cunoscut faptul că munca este făcută de către minori, dar subiectul este considerat un produs derivat al nivelului extrem de sărăcie din zonă.

Lisa Cavazuti / NBC News

Copii în vârstă de doar 4 ani lucrează într-un mediu periculos pentru a extrage un mineral al cărui preţ va creşte de aproape 500 de ori până când părăseşte teritoriul Madagascarului. Produsul este trimis către China, peste 91% din „mica” fiind exportată în 2018.

Lisa Cavazuti, Christine Romo / NBC News

O femeie care a vorbit cu jurnaliştii de la NBC News a spus că ar prefera să-şi trimită copii la şcoală, dar nu are de ales pentru că nu mai are soţ şi nu se poate descurca altfel cu banii. De regulă, femeia ajunge la mină în jurul orei 05.00 dimineaţa, unde lucrează până la ora 18.00 după-amiaza, câştigând doar 3 USD pe zi, cu care femeia trebuie să-şi susţină cei patru copii.

Christine Romo / NBC News

Vezi şi

Unul din patru copii a dezvoltat o relație de dependență față de telefonul mobil

Unul din patru copii şi tineri are o relaţie ”problematică” cu smartphone-ul, acest tip de …