Rareş Bogdan: „Este foarte bine că președintele României nu participă la o dezbatere electorală cu Dăncilă”. 5 argumente

Prim vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, consideră că „este foarte bine că președintele României nu participă la o dezbatere electorală cu Dăncilă”.

Liderul liberal a oferit cinci argumente în sprijinul deciziei:

„Unu: A participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă ar însemna să o legitimezi, să o iei în calcul, să-i spui că ea chiar contează. Dar doamna în cauză este o fraudă la adresa posturii de candidat la Președinția României. Este o jignire la adresa românilor care învață limba română și se bazează pe competență pentru a ocupa un post.

Doi: Stilul candidaților PSD de a transmite mesajele atunci când se află într-o confruntare este extrem de toxic. Ei invocă pe post de argumente minciuni sfruntate. Este o tactică intenționată, menită să atragă adversarul în capcana de a demonta minciunile, în loc să-și prezinte viziunea. Consultanții care au sfătuit-o pe Dăncilă să ceară o dezbatere au recurs la asemenea tactică exact cu obiectivul de a-l împiedica pe domnul președinte să-și promoveze mesajul. Ei știu că șeful statului nu ar putea să nu contrazică gogoșile PSD, bazate pe cifre false legate de nivelul de trai și „rezultatele guvernării”. Dar mai știu ceva: fiind ocupat să le demonteze, ar irosi timpul în care ar trebui să întărească propria viziune asupra a ce înseamnă „România normală”. Adică o țară fără hoți, incompetenți și ticăloși cocoțați în funcții pe criterul apartenenței la partid, o țară unde cetățenii nu sunt umiliți. Exact acest mesaj este periculos pentru candidata PSD, deci a fost sfătuită să ceară o dezbatere pentru a putea bloca mesajul președintelui. În realitate, Viorica Dăncilă nu dorește o dezbatere, dar a fost sfătuită să o ceară, pentru a poza într-un contractidat viabil. Dăncilă ar trebui să se pregătească pentru un dialog cu oamenii legii, din cauza subminării securității românilor, a economiei naționale, a devalizarii Companiilor si Societatilor Nationale., a bugetuli din Rezerva de Stat si nu numai.

Trei: Poporul a demonstrat duminică faptul că are discernământ și nu vrea un circ ieftin, așa cum a arătat Viorica Dăncilă recent într-o înfruntare televizată. Românii au deja o părere, iar candidații PSD pentru o asemenea demnitate nu au fost și nu sunt în stare de dezbateri

Patru: Klaus iohannis nu are ce să caute la o dezbatere cu un candidat care a refuzat, atâta timp cât a fost prim-ministru, discuțiile cu președintele României pe chestiuni spinoase, în momente importante pentru țară. Și erau discuții între patru ochi, deci Dăncilă putea fi sinceră, nu la televizor, unde revarsă minciuni. Un exemplu de respingere a dialogului: problema desemnării comisarului european din partea României. Doamna Dăncilă l-a selectat singură, și nu o dată, alegând variante extreme de nepotrivite, care au creat probleme de credibilitate României în relația cu Comisia Europeană. În calitate de prim-ministru, doamna Dăncila și-a desconsiderat funcția și a refuzat dialogul instituțional în situații când el era extrem de necesar, nu pentru un partid sau o persoană, ci pentru România. A ales să se comporte ca un elev care chiulește fără să-i pese de consecințe, doar că aceste consecințe ne afectau pe toti. Domnul Iohannis nu are ce să discute cu un om care a sabotat relațiile externe ale României.

Cinci: O înfruntare electorală cu Viorica Dăncilă nu este posibilă. Dezbaterea prespune argumente, iar fostul premier nu le are. Și, din emoția de a părea la nivelul discuției, ar mai scote niște perle pentru colecția deja celebră. Deci e mai bine să nu se facă de rușine. Timp de 2 ani, România a avut un premier total nepregătit pentru cea mai importantă funcție executivă din România. Și folosesc un termen blând. Și să nu uităm cine e Dăncilă!! Interpusul lui Dragnea!! Acest grup nociv pentru români a lovit statul, l-a vulnerabilizat, iar când oamenii au ieșit în stradă să protesteze, i-a bătut și i-a gazat! Uităm cine e Dăncilă? Domnul Klaus Iohannis nu refuză dezbaterile serioase, dar ce să discuți cu Dăncilă? Este mai bine ca președintele să vorbească direct cu oamenii, ca până acum. Klaus Iohannis preferă să discute în stradă cu Ilie Moromete, nu cu Cocoșilă”, a scris Rare; Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Vezi şi

143 de noi cazuri de coronavirus în România în ultimele 24 de ore. Patru români au murit

Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane …

2 comentarii

 1. Oh, ce de erori! Să le luăm la rând…
  1. Aia cu „legitimarea” e cam așa: ești un tren expres, mergi pe aceeași cale ferată cu acceleratu’ care vine din partea ailaltă și trăiești cu ciudata impresie că, dacă eviți coliziunea, legitimezi acceleratu’, îl faci să crezi că el există… Știi cum se cheamă, în psihiatrie, chestia asta? Ia interesează-te…
  2. „Stilul candidaților PSD de a transmite mesajele atunci când se află într-o confruntare este extrem de toxic.” WOW, săracu’ Iohannis, ce impotent îl făcuși: deci Iohannis, cel care a fost 5 ani ȘI președintele pesediștilor după care acu’ dă cu flit, și DOREȘTE INSISTENT să le mai fie președinte încă 5 ani, nu poate să facă față stilului pesediștilor… Păi, dacă e impotent la chestii mărunte, cum ar putea să-i facă față lui Putin, dacă l-ar chema la o discuție dură? Sau nu s-ar duce, că el nu vorbește cu „ciuma rusă”? Păi, poate vine Putin la București, să stea de vorbă cu Iohannis, cu armata a 14-a cu tot. Ce i-ar spune lui Putin când ar fi față-n față? „Bă, ești toxic, ciumă roșie rusă, io nu vreau să vorbește cu tine?” Hai, las-o jos că măcăne…
  3. „Poporul a demonstrat duminică faptul că are discernământ și nu vrea un circ ieftin”. Adevărat, s-a văzut și de pe Marte: 15 MILIOANE DE ALEGĂTORI ROMÂNI AU REFUZAT HOTĂRÂT SĂ VOTEZE CU IOHANNIS!…
  4. „Klaus Iohannis nu are ce să caute la o dezbatere cu un candidat care a refuzat, atâta timp cât a fost prim-ministru, discuțiile cu președintele României pe chestiuni spinoase, în momente importante pentru țară.” Domnule Rareș, aveți cumva contract cu vreo firmă de medicamente ca să faceți reclamă la necesitatea lecitinei? Ai uitat că la toate apelurile făcute, de-a lungul timpului, de doamna Dăncilă, ÎNTOTDEAUNA RĂSPUNSUL PREZIDENȚIAL ERA, INVARIABIL, O AMÂNARE LA CALENDELE GRECEȘTI??? Pe bune, cu lecitină ați încercat? Că sunteți tânăr. Încă…
  Pe de altă parte: DEZBATEREA ÎN FAȚA NAȚIUNII NU E UN HATÂR FĂCUT VEORICĂI CI O OBLIGAȚIE DE CARE TREBUIE SĂ SE ACHITE ÎN FAȚA POPORULUI – ANGAJATORUL SĂU, CARE-L PLĂTEȘTE ȘI DELOC PUȚIN, CARE-I SUPORTĂ TOATE HACHIȚELE ȘI ÎN FAȚA CĂRUIA TREBUIE SĂ DEA RAPORTUL ÎN MOD DINAMIC: ÎNTREBARE – RĂSPUNS!
  CONVINE SAU NU, CA ȘI IOHANNIS, IATĂ CĂ ȘI VIORICA DĂNCILĂ E REPREZENTANTĂ A POPORULUI TOT CA ȘI IOHANNIS, DECI IOHANNIS NU E CU NIMIC MAI PRESUS DECÂT VIORICA!!! Așa că… fără ifose, că te confundă lumea cu Năstase și riști același tratament!
  5. „O înfruntare electorală cu Viorica Dăncilă nu este posibilă. Dezbaterea presupune argumente, iar fostul premier nu le are.”
  Sorry, NU TU, PNL ȘI IOHANNIS DECIDEȚI ASTA, CI POPORUL ROMÂN VA JUDECA! NU VOI SUNTEȚI ȘI JUCĂTORI, ȘI ARBITRI, CĂCI ASTA AR ÎNSEMNA DICTATURĂ! OBIȘNUIȚI-VĂ CU IDEEA ASTA!!!

  Deci: BE THERE OR BE SQUARE!!!

 2. Eu zic că Președintele sa aibă o discuție cu un moderator cu prestanță exemplu .. Moise Guran…cu acest om poți discuta orice , asta-i părerea mea…eu zic că e bună… discuția să aibă loc la sediul Universității în vinerea dinaintea alegerilor… cât despre individa din Videle nici vorbă… Ar trebui că staful Președintelui sa țină cont de asta…mi se pare corect că sa vina in fata țării ,eu spun că e o soluție firească Normală….

loading...