Foto: Los Angeles Times (arhivă)

Masacru. Trei femei şi şase copii, asasinaţi în nordul Mexicului

Cel puţin trei femei şi şase copii aparţinând unei comunităţi mormone americane stabilite în nordul Mexicului au fost asasinaţi într-o ambuscadă, a anunţat una din rudele victimelor, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Trupurile unei mame şi ale celor patru copii ai săi au fost găsite, ciuruite de gloanţe, la bordul unei camionete calcinate, cu care se îndreptaseră spre frontiera cu SUA, a declarat pentru presă unul din liderii comunităţii mormone, Julian Lebaron, activist anti-infracţionalitate şi văr al femeii asasinate.

‘Le-au întins o ambuscadă, au deschis focul asupra camionetei şi au incendiat-o (…) Este un masacru’, a declarat Julian Lebaron la postul Radio Formula.

Alte două vehicule, care îl însoţeau pe primul, au fost găsite câteva ore mai târziu, având la bord cadavrele a două femei şi doi copii.

Alţi cinci sau şase copii, dintre care unul rănit de glonţ, au reuşit să fugă şi s-au întors pe jos, iar o fetiţă este dată dispărută după ce a fugit în pădure să se ascundă, a mai spus Lebaron, afirmând că nu cunoaşte cine sunt autorii atacurilor şi nici motivele acestora.

La rândul său, procurorul din Chihuahua, César Augusto Peniche, a afirmat că numărul victimelor rămâne ‘neclar’.

Atacul s-a produs la Rancho de la Mora, la limita dintre statele mexicane Chihuahua şi Sonora, în apropierea graniţei cu SUA, într-o zonă unde acţionează numeroşi traficanţi de droguri şi bandiţi de tot felul. Fratele lui Julian Lebaron, Benjamin Lebaron, care fondase o asociaţie de apărare împotriva criminalităţii, denumită SOS Chihuahua, a fost el însuşi asasinat în 2009.

Comunitatea respectivă este formată din descendenţi ai mormonilor fugiţi din Statele Unite în secolul al XIX-lea pentru a scăpa de reprimarea poligamiei practicate în cadrul religiei lor. Numeroşi mormoni din Mexic deţin cetăţenie atât mexicană, cât şi americană.

Vezi şi

Trump și Erdogan, reacție după ce Macron a spus că NATO e „în moarte cerebrală”

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat miercuri seară, în contextul întrevederii cu omologul său din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.