Foto: Lucy Nicholson/Reuters

Democraţii au câştigat alegerile pentru guvernator în două state americane. Republicanii pierd Virginia după 20 de ani

Statele americane Kentucky şi Virginia şi-au ales guvernatori statali democraţi în cadrul scrutinelor electorale de marţi, demers văzut ca o scădere a susţinerii politice acordată preşedintelui Donald Trump, cu un an înaintea alegerilor prezidenţiale, relatează site-ul postului BBC, preluat de Mediafax.

Partidul Democrat din Statele Unite a câştigat suport electoral în urma alegerilor de marţi din statele Kentucky şi Virginia, în timp ce în Mississippi Republicanii au rămas la guvernare.

În Kentucky, democratul Andy Beshear a preluat conducerea statală la o diferenţă de 0,4 procente faţă de contracandidatul său republican. Preşedintele Trump l-a catalogat pe Beshear, în trecut, ca fiind „prea extremist şi prea periculos” pentru a guverna un stat.

Totodată, în Virginia, guvernarea republicană, de peste 20 de ani, a fost pentru prima dată schimbată, fiind ales un candidat democrat.

Rezultatele alegerilor de marţi sunt văzute ca un declin în suportul electoral acordat de către cetăţenii americani preşedintelui Donald Trump, în contextul în care peste un an vor avea loc alegeri prezidenţiale în Statele Unite.

Vezi şi

Un copil şi-a sărbătorit la şcoală ziua de naştere împuşcând cinci colegi. 16 secunde a durat măcelul, care a fost filmat

O nouă tragedie la o şcoală americană. Un adolescent care îşi sărbătorea joi ziua de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.