Ce scrie presa internaţională despre alegerile prezidenţiale din România

Principalele agenţii de presă şi publicaţii internaţionale relatează despre alegerile prezidenţiale care sunt organizate duminică în România şi despre principalii candidaţi pentru funcţia de preşedinte, relatează Mediafax.

„Alegătorii români merg duminică la urne pentru a îl susţine pe Klaus Iohannis, un politician anticorupţie care a câştigat admiraţie din partea Occidentului pentru angajamentul său faţă de statul de drept”, relatează agenţia Reuters.

„Alegeri prezidenţiale au loc duminică în România, iar Klaus Iohannis este favorit pentru a câştiga majoritatea voturilor, însă nu suficient pentru a obţine o victorie directă”, scrie agenţie Dpa.

„Principalii contracandidaţi sunt fostul premier şi liderul Partidului Social Democrat (PSD), Viorica Dăncilă, liderul Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna şi Mircea Diaconu, candidat independent”, notează jurnaliştii germani.

„Alegerile prezidenţiale din România reprezintă un test pentru social democraţi”, titrează site-ul Politico.eu.

„Alegerile vor reprezenta un test major pentru Partidul Social Democrat (PSD), fiind o şansă ca, pentru prima dată în istoria post-comunistă a ţării, candidatul său să nu intre în cel de al doilea tur”, scrie Politico.eu.

„Voturile au început pentru alegerile prezidenţiale din România, după o campanie afectată de o criză politică în urma căreia un guvern minoritar a preluat puterea de doar câteva zile”, relatează jurnaliştii de la Associated Press.

„Aproximativ 18 milioane de români eligibili să voteze duminică pentru unul dintre cei 14 candidaţi”, adaugă aceştia.

Vezi şi

Iohannis vs Dăncilă | Ce scrie presa internaţională despre primului tur al prezidenţialelor din România

Presa internaţională relatează despre rezultatul primului tur al scrutinului prezidenţial din România, notând că pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.