cutremur albania
Foto: Olsi Shehu / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Bilanţul victimelor cutremurului din Albania a crescut la 23 de morţi – VIDEO

Cel puţin 23 de persoane au murit, în timp ce multe altele au fost date dispărute şi sute au fost rănite în urma cutremurului puternic care a lovit Albania marţi, relatează CNN, preluat de Mediafax.

Cutremurul cu magnitudinea de 6.4 a lovit Albania la adâncimea de 20 de kilometri marţi dimineaţă, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite. Seismul este cel mai puternic din ultimii 40 de ani.

Epicentrul a fost oraşul port Durres, aflat la o distanţă de 36 de kilometri de capitala Tirana. Imagini publicate pe reţelele de socializare arată multe clădiri prăbuşite în urma seismului, potrivit CNN.

Echipa premierului albanez Edi Rama a revizuit bilanţul victimelor de nenumărate ori în timpul zilei de marţi. Cel puţin patru persoane au murit în Durres, iar alte două au decedat în Thumane, precum şi un bărbat care şi-a pierdut viaţa după ce a sărit dintr-o clădire în Kurbin. O persoană a murit în timp ce se afla la volan în Lezhe, au declarat autorităţile.

În jur de 45 de persoane au fost scoase de sub dărâmături, iar peste 650 de oameni au primit îngrijiri medicale în timpul zilei. Autorităţile au mai spus că 30 de persoane au fost internate în spital.

Deocamdată, autorităţile nu vor să speculeze cu privire la numărul persoanelor dispărute, dar au adăugat că echipele de intervenţie continuă căutările în zonele afectate de seismul puternic.

La scurt timp după seismul din Albania, un alt cutremur a avut loc în Bosnia şi Herţegovina marţi dimineaţă, acesta înregistrând o magnitudine de 5.4.

Vezi şi

Val de cutremure în Puerto Rico. Zeci de locuinţe distruse, alunecări de teren – FOTO

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 grade pe scara Richter s-a produs marţi dimineaţă în …

loading...