Foto: Twitter / @DylanBaddour

200.000 de persoane protestează în Columbia împotriva reformelor economice propuse de autorităţi – VIDEO

Sute de mii de columbieni continuă mişcarea de protest faţă de inegalitatea şi lipsa de securitate din ţară, marţi, în capitala Bogota, după ce autorităţile au expatriat luni 60 de venezueleni, acuzându-i de instigarea la violenţă în cadrul demonstraţiilor, relatează site-ul agenţiei Dpa, citat de Mediafax.

Protestele din capiatal Bogota continuă în cea de-a cincea zi consecutivă în pofida apelului făcut de preşedintele Ivan Duque la estomparea demonstranţiilor. Participanţii la manifestaţii reacţionează împotriva reformelor economice, a reducerii bugetului pentru educaţie, a corupţiei şi a crimelor efectuate de grupurile armate împotriva liderilor comunităţilor locale.

S-au înregistrat, de asemenea, confruntări între protestatari şi forţele de poliţie, precum şi numeroase acte de vandalism şi jafuri. Până în prezent, trei persoane au murit în urma mişcărilor de stradă.

Liderul de la Bogota a lansat o invitaţie la dialog pentru reprezentanţii companiilor angajatoare din ţară şi pentru cei ai sindicatelor de muncitori, după ce a purtat negocieri similare cu primarii şi liderii locali, de curând aleşi, ce fac parte dintr-un demers mai amplu, numit de către Ivan Duque, o „conversaţie naţională”.

Luni, autorităţile columbiene au deportat 60 de cetăţeni venezueleni, suspectaţi că ar fi promovat violenţa în cadrul protestelor. „Noi nu ar trebui să permitem vreunui cetăţean străin să afecteze liniştea noastră”, a declarat Christian Krueger Sarmiento, şeful autorităţii locale pentru migraţii, după ce preşedintele Duque l-a acuzat pe omologul său din Venezuela, Nicolas Maduro, că ar fi mandatat civili care să se infiltreze în cadrul protestelor pentru a instala haos.

Marcate de un nivel de violenţă crescândă, protestele din Columbia se înscriu într-un mişcare civilă mai largă, recurentă la nivelul continentului sud-american, ce s-a manifestat prin demonstraţii similare în Ecuador, Chile şi Bolivia.

Vezi şi

Columbia, terorizată de descendeţii hipopotamilor aduşi de Pablo Escobar – VIDEO

Hipopotamii sunt descendenţi ai animalelor aduse de temutul lord al drogurilor, Pablo Escobar, începând cu …

loading...