Trump nu se mai ascunde: A solicitat direct Ucrainei şi Chinei să îi ancheteze pe Joe Biden şi pe fiul său

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat joi că autorităţile din Ucraina şi din China ar trebui să îi investigheze pe fostul vicepreşedinte Joe Biden şi pe fiul acestuia, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Întrebat de către jurnalişti ce aşteptări are de la preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski şi de la autorităţile ucrainene în legătură cu Joe Biden, Trump a spus că atât politicianul, cât şi fiul acestuia, Hunter, ar trebui anchetaţi în Ucraina. „Le-aş recomanda să înceapă o anchetă în legătură cu cei doi”, a spus liderul de la Casa Albă.

De asemenea, Trump a mai spus că, din punctul său de vedere, o anchetă care să îi vizeze pe cei doi ar trebui să aibă loc şi în China, lansând din nou acuzaţii referitoare la eventuale afaceri ale lui Hunter Biden în China. Reuters notează că preşedintele american nu a dovedit până în prezent acuzaţiile în acest sens lansate la adresa fiului lui Biden.

„Şi, că tot vorbim despre asta, şi China ar trebui să pornească o anchetă în privinţa lor, pentru că ceea ce s-a întâmplat în China este la fel de grav ca ceea ce s-a întâmplat în Ucraina”, a spus preşedintele american.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Trump a denunţat în repetate rânduri ancheta care ar putea conduce la demiterea sa, apreciind că este vorba de un act de hărţuire prezidenţială” şi o „vânătoare de vrăjitoare”.

Vezi şi

Ultimul lider sovietic avertizează în legătură cu arsenalul nucleare al SUA şi Rusia: Există tendinţe periculoase!

Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice, a declarat vineri că lumea se îndreaptă spre …