Premierul Boris Johnson, învins în Parlament, nu se dă bătut: Puteţi să îmi legaţi mâinile, dar nu voi amâna Brexit!

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat marţi în Parlament că sub nicio formă nu va amâna ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, după ce Parlamentul a aprobat legea care blochează un Brexit fără Acord, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

Conform legii aprobate în noaptea de luni spre marţi în Parlamentul britanic, Boris Johnson este forţat să amâne ieşirea din Uniunea Europeană până în ianuarie 2020 în cazul în care nu va reuşi să încheie un acord.

„Acest Guvern va continua negocierea unui acord, în timp ce se pregăteşte să plece fără un acord”, a declarat Boris Johnson în Parlament.

„Voi merge la summitul crucial al UE în data de 17 octombrie şi, oricât încearcă acest Parlament să îmi lege mâinile, voi încerca să obţin un acord în interesul naţional. Acest Guvern nu va mai amâna Brexit”, a adăugat prim-ministrul britanic.

Parlamentarii din Camera Comunelor au respins pentru a doua oară într-o săptămână propunerea lui Boris Johnson de a convoca alegeri anticipate.

În pofida opoziţiei manifestate de Guvernul condus de Boris Johnson, membrii Camerei Comunelor au aprobat săptămâna trecută, cu 327 de voturi, un proiect care are drept scop să evite posibilitatea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord. Legea a fost ulterior aprobată de Camera Lorzilor şi de regina Elizabeth a II-a.

Ulterior, Parlamentul de la Londra a fost prorogat, până pe 14 octombrie, ca urmare a deciziei de a respinge propunerea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate, în contextul dezacordului privind producerea unui Brexit fără acord.

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a avertizat mai devreme că suspendarea Parlamentului va avea loc după ce Johnson va încerca să-i convingă pe parlamentari să fie de acord cu convocarea de alegeri anticipate.

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Vezi şi

Un director a fost păcălit, cu un program de imitare a vocii, să trimită sute de mii de dolari într-un cont secret. Credea că vorbește cu șeful lui

Un program de imitare a vocii a fost folosit într-un furt masiv, de sute de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.