Foto: Kamila Maciejewska, Unsplash

6 destinaţii turistice spectaculoase pentru pasionaţii de fotografie şi pictură – FOTO

Fotograful britanic Charlie Waite, recunoscut pentru peisajele pe care le-a imortalizat, le propune locuri spectaculoase tuturor celor pasionaţi de această artă, de pictură şi celor care vor să petreacă momente liniştite înconjuraţi de privelişti feerice, potrivit digitalcameraworld.co, citat de Mediafax.

1. PROVENCE, FRANŢA

Peter Zelei Images / Getty Images

Provence, situată în partea de sud-est a Franţei, le oferă vizitatorilor posibilitatea de a imortaliza regiunea Camargue, denumită şi Delta Ronului, ce cuprinde mlaştini, păşuni, păduri, dune de nisip etc. Regiunea Provence, aflată între Marea Mediterană, Valea Ronului şi Italia este recunoscută şi pentru lanurile de lavandă, ce îmbracă suprafeţe vaste.

2. TOSCANA, ITALIA

discovertuscany.com

Fotograful britanic Charlie Waite a afirmat că, dacă ar compara Toscana cu o persoană, atunci aceasta ar fi „una fotogenică”. În regiunea situată în centrul Italiei se află oraşul medieval San Gimignano, cu o arhitectură specială. Totuşi, peisagiştii preferă să imortalizeze dealurile acoperite de vii, plantaţiile de măslini şi chiparoşii.

3. GLENCOE, SCOŢIA

David Smith / www.locationscout.net

Regiunea Black Rock Cottage este preferată de fotografi şi de cei pasionaţi de pictură, fiind o zonă aflată pe malul sudic al râului Coe. Munţii spectaculoşi permit fotografierea din perspective multiple, iar cei care doresc să se debaraseze de agitaţia urbană preferă regiunea pentru liniştea pe care o oferă. Secvenţe din pelicula „Harry Potter şi Prizonierul din Azkaban/ Harry Potter and the Prisoner of Azkaban” au fost filmate în Glencoe.

4. VERMONT, STATELE UNITE ALE AMERICII

www.visittheusa.com/state/vermont

Statul Vermont reprezintă o atracţie turistică, fotografii preferând să îl viziteze toamna, când culturile de dovleci îmbracă peisajul şi oferă o imagine unică. Localizat în zona nord-estică a Statelor Unite ale Americii, Vermont abundă în dealuri ce se oglindesc în lacurile din împrejurimi, constituind o sursă de inspiraţie pentru cei pasionaţi de artă.

5. ORAŞUL DAMME, BELGIA

Steimij / www.trover.com

În oraşul Damme, aflat în provincia Flandra de Vest, catedralele sunt punctul central de interes al fotografilor. Charlie Waite îl descrie ca fiind, uneori, „îmbrăcat în ceaţă, ceea ce îi adaugă un strop de mister”. La o distanţă mică se află şi oraşul Bruges, renumit pentru arhitectura unică.

6. ANDALUZIA, SPANIA

Rick Steves / usatoday.com

Andaluzia, compusă din provinciile Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jáen, Málaga şi Sevilla, este o comunitate autonomă din Spania. Potrivit fotograful Charlie Waite, numeroasele oraşe albe au caracteristici interne fascinante şi provocatoare. Totodată, imagini cu turnul „La Giralda”, Catedrala din Sevilia, râul Guadalquivir, culturile de măslini şi de citrice sunt des regăsite în portofoliul fotografilor.

Vezi şi

Restricţiile mai dure sunt mai bune pentru economie decât cele moderate, arată un studiu

Restricţiile stricte precum cele impuse de China la izbucnirea focarului de coronavirus, sunt mai bune …

loading...