Alejandro Toledo
Alejandro Toledo

Cel mai mare scandal de corupţie din America Latină: Fostul preşedinte al Peru, arestat în SUA- VIDEO

Fostul preşedinte peruvian Alejandro Toledo, acuzat de corupţie în ţara sa, a fost arestat în Statele Unite şi ar putea fi extrădat înapoi în Peru, au informat autorităţile peruviane şi americane, relatează site-ul publicaţiei The Guardian, citat de Mediafax.

Toledo, care s-a aflat la conducerea ţării între 2001 şi 2006, a fost arestat marţi în nordul Californiei, a informat Departamentul de Justiţie al Statelor Unite.

Fostul preşedinte peruvian a fugit în SUA după ce a fost acuzat în Peru că ar fi primit 20 de milioane de dolari din partea companiei braziliene de construcţii Oderbrecht într-unul dintre cele mai mari scandaluri de corupţie din centrul Americii Latine.

Odebrecht a recunoscut că a oferit mai multor oficiali o sumă totală de 800 de milioane de dolari în schimbul contractelor publice.

Peru a cerut în mod formal Statelor Unite extrădarea lui Toledo în urmă cu un an.

„Aceasta va fi prima oară când fostul preşedinte va apărea în faţa autorităţile juridice americane, ca pare a procesului privind întoarcerea acestuia în ţară”, au informat autorităţile.

Toledo este unul dintre cei patru foşti preşedinţi peruviani implicaţi în scandalul Odebrecht. Pedro Pablo Kuczynski a fost arestat în luna aprilie în urma unor acuzaţii de mită privind investigaţia. Predecesorul acestuia, Ollanta Humala a fost reţinut în 2017.

Predecesorul lui Humala, Alan Garcia, s-a împuşcat în cap pentru a evita să fie arestat în luna aprilie, înfruntând de asemenea acuzaţii privind mita.

Vezi şi

Cum putem învinge pandemia în trei paşi? Bill Gates le propune liderilor mondiali un nou plan în trei paşi

Co-fondatorul Microsoft şi filantropul Bill Gates, care le-a cerut liderilor mondiali să se pregătească pentru …

loading...