Criză în Republica Moldova | Președintele Dodon, suspendat din funcţie. Convoacă de urgenţă Consiliul Suprem de Securitate

Preşedintele Igor Dodon, suspendat de Curtea Constituţională a Republicii Moldova, a transmis luni că doreşte „actualizarea componenţei Consiliului Suprem de Securitate şi convocării în regim de urgenţă a acestuia”, relatează Mediafax.

„Am prezidat o şedinţă de lucru cu consilierii şi şefii de direcţii ai aparatului PRM, în cadrul căreia am stabilit câteva obiective prioritare pentru următoarele zile. Am menţionat necesitatea actualizării componenţei Consiliului Suprem de Securitate şi convocării în regim de urgenţă a acestuia”, a transmis Dodon prin intermediul unei postări pe Facebook.

Preşedintele a transmis că „va invita corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova la o discuţie cu privire la situaţia actuală din ţară”.

De asemenea, Igor Dodon a reiterat „importanţa promulgării legilor adoptate recent de către noua majoritate parlamentară compusă din PSRM şi ACUM” şi necesitatea „lansării discuţiilor în Parlament cu privire la stabilirea datei alegerilor generale locale”.

Igor Dodon a fost suspendat din funcţie duminică, prin intermediul unei decizii a Curţii Constituţionale, deoarece nu a dizolvat Parlamentul şi nu a stabilit data organizării alegerilor anticipate. Interimatul este asigurat de Pavel Filip.

Vezi şi

Socialistul Ion Ceban a câștigat Primăria Chişinău. Proeuropeanul Andrei Năstase, înfrânt la câteva procente

Socialistul Ion Ceban a fost ales în funcţia de primar al Chişinăului, câştigând detaşat în …

loading...