ATAC în Kawasaki: Doi morţi, 18 persoane înjunghiate într-o staţie de autobuz – FOTO, VIDEO

Două persoane, printre care o elevă în vârstă de 12 ani, au fost ucise, iar alte 18 au fost rănite într-o staţie de autobuz din oraşul japonez Kawasaki, de către un bărbat înarmat cu două cuţite, potrivit BBC şi The Guardian, citate de Mediafax.

UPDATE ora 07.45 Bilanţul atacului din oraşul japonez Kawasaki a crescut

A doua persoană care a decedat în urma atacului este un bărbat în vârstă de 39 de ani. Autorităţile japoneze au anunţat că şi atacatorul, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, a decedat după ce şi-a provocat mai multe răni în zona gâtului.

Poliţia niponă a informat că motivul atacului nu este cunoscut momentan.

Atacatorul a înjunghiat mai mulţi elevi care se pregăteau să se urce într-un autobuz şcolar într-o staţie din oraş, iar ulterior a urcat în autobuz, unde şi-a continuat atacul.

Aflat într-o vizită oficială la Tokyo, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a transmis că se roagă pentru victime.

BBC notează că Japonia are una dintre cele mai scăzute rate ale infracţionalităţii din lume, însă statul asiatic se confruntă în ultimii ani cu o serie de atacuri de acest tip.

O elevă a fost ucisă şi cel puţin 12 persoane au fost înjunghiate într-o staţie de autobuz de lângă Tokyo

Trei adulţi au fost răniţi, iar unul dintre ei nu prezintă semne vitale după incidentul din oraşul Kawasaki, situat la sud de Tokyo, a declarat un oficial pentru Reuters.

Două fete au suferit leziuni uşoare, în timp ce starea celorlalte eleve a rămas necunoscută, a spus oficialul. Fetele, cu vârste între 6 şi 7 ani, erau eleve la o şcoală catolică privată şi aşteptau sosirea autobuzului şcolar, a adăugat Kyodo.

Suspectul a fost reţinut la faţa locului şi s-a rănit grav după ce s-a înjunghiat în gât, a informat televiziunea naţională NHK.

Bărbatul, probabil cu vârsta între 40-50 de ani, a început să înjunghie oamenii care aşteaptau într-o staţie de autobuz şi apoi în autobuz. Două cuţite au fost găsite la faţa locului, a anunţat NHK.

Televiziunea japoneză a transmis că atacatorul reţinut la locul crimei a murit, de asemenea.

„Am auzit ţipând, apoi am văzut un bărbat care se afla în picioare cu câte un cuţit în fiecare mână”, a declarat pentru NHK un martor neidentificat. „Apoi, acesta s-a prăbuşit la pământ”, a adăugat martorul.

Departamentul de pompieri din Kawasaki City a ttransmis că numărul răniţilor a ajins la 19, inclusiv trei cu răni severe.

Vezi şi

Medicament anti-COVID în fază finală a testelor. Cum se numeşte

Avigan (Favipiravir) este un antiviral care a dat randament în lupta cu mai mulţi viruşi, …

loading...