A murit actorul care l-a interpretat pe Chewbacca în Star Wars – VIDEO

Peter Mayhew, actorul care a interpretat rolul lui Chewbacca în seria de filme Star Wars, a încetat din viaţă la vârsta de 74 de ani, a anunţat joi familia acestuia, potrivit BBC, citat de Mediafax.

El a murit la domiciliul său din Texas pe 30 aprilie alături de familia sa, se arată în comunicatul emis de familia actorului.

Actorul britanico-american a jucat rolul unui războinic gigant din specia wookiee pe nume Chewbacca în trilogia originală care începe în 1977, precum şi în filmele ulterioare.

„Şi-a pus inima şi sufletul în rolul lui Chewbacca şi a arătat asta în fiecare cadru”, a transmis familia acestuia.

Familia lui Mayhew nu a annţat care a fost cauza morţii artistului.

Actorului, care avea o înălţime de 2.18 metri, îi supravieţuiesc soţia Angie şi cei trei copii.

Actorul de origine britanică Peter Mayhew, născut pe 19 mai 1944, la Londra, locuia în Texas şi a devenit cunoscut mai ales datorită interpretării personajului Chewbacca din franciza „Războiul Stelelor/ Star Wars”. Pe lângă participarea la evenimente dedicate fanilor seriei create de George Lucas, Mayhew a mai jucat în ultimii ani în pelicule ca „Yesterday Was a Lie” (2008), „Antigravity” (2009) şi „Killer Ink” (2014).

Franciza „Star Wars”, creată de George Lucas, a generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, după lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, în anul 1977.

Urmăriţi mai jos cele mai bune momente cu Chewbacca din seria Star Wars:

Vezi şi

Politicianul american care promite că va vindeca cancerul dacă va ajunge preşedinte – VIDEO

Fostul vicepreşedinte al SUA, Joe Biden, susţine că, în cazul în care va ajunge preşedinte, …