Juan Guaido, apel la organizarea de proteste împotriva lui Nicolas Maduro

Juan Guaido, lider al opoziţiei din Venezuela şi preşedinte interimar autoproclamat, a făcut apel la organizarea de noi proteste împotriva lui Nicolas Maduro în contexul noilor pene de curent naţionale, relatează BBC, citat de Mediafax.

„A venit momentul revoltei în toate statele, în toate comunităţile, pentru a primi înapoi alimentarea cu apă şi electricitate. Nu putem rămâne actori pasivi”, a transmis Guaido.

Preşedintele interimar le-a transmis susţinătorilor să organizeze proteste ample pentru demiterea lui Maduro.

Protestele ar urma să aibă loc sâmbătă, la nivel naţional. Guaido nu a oferit mai multe detalii pe această temă.

Juan Guaido a transmis că face pregătiri pentru o mobilizare de masă, numită Operaţiunea Eliberarea, pentru a-l determina pe Maduro să renunţe la funcţie.

Mai multe regiuni din Venezuela s-au confruntat luni cu o nouă pană de curent, pe care autorităţile au atribuit-o unui „atac” asupra barajului electric principal al ţării.

Pana de curent de luni a venit la mai puţin de două săptămâni de la reluarea aprovizionării cu energie electrică în toate zonele din ţară, în urma penei de curent începute în data de 7 martie. Preşedintele Nicolas Maduro a transmis atunci că incidentul este un „atac cibernetic” efectuat de Statele Unite, ipoteză respinsă de experţi, care consideră că de vină sunt sistemele neîntreţinute şi lipsa investiţiilor în domeniul energetic.

Vezi și

Partidul francez de extremă dreapta Adunarea Naţională, acuzat de legături cu Kremlinul. Cum au reacționat oamenii lui Marine Le Pen

Acuzat într-o anchetă a cotidianului Washington Post de legături persistente cu Kremlinul în vederea slăbirii …