Administraţia Trump pune la bătaie 500 de milioane de dolari ca să combată influenţa Rusiei în lume

Administraţia Donald Trump a prezentat, luni, un proiect de buget care prevede alocarea a peste 500 de milioane de dolari pentru combaterea influenţei maligne a Rusiei în Europa, Eurasia şi Asia Centrală.

„Bugetul prevede alocarea a peste 500 de milioane de dolari ca asistenţa către Europa, Eurasia şi Asia Centrală pentru: sporirea securităţii comune, protejarea integrităţii teritoriale a aliaţilor americani, sprijinirea eforturilor ţărilor partenere în privinţa renunţării la echipamentele militare ruseşti, şi să gestioneze deficienţele în mediul macroeconomic pe care Guvernul Rusiei încearcă să le exploateze, cum ar fi dependenţa de energie şi de comerţ”, se arată într-un document publicat de Casa Albă, citat de Mediafax.

„Bugetul sporeşte pregătirea şi letalitatea forţelor armate, acordând prioritate concurenţei strategice cu China şi Rusia”, se mai precizează în document.

Preşedintele SUA vrea majorarea cu 5% a fondurilor alocate apărării şi încă 8,6 miliarde de dolari pentru construirea controversatului zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

Vezi şi

Angela Merkel, discurs în Bundestag: UE trebuie să se concentreze pe provocările post-Brexit

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut joi celor 27 de state care vor rămâne în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.