Carismaticul Nayib Bukele a devenit noul preşedinte din El Salvador – VIDEO

Candidatul Nayib Bukele, fost primar şi militant pentru combaterea corupţiei, a obţinut 53% dintre voturi în cadrul alegerilor de duminică din El Salvador, devenind primul preşedinte din ultimii 30 de ani care nu face parte din unul dintre cele două partide importante din ţară, relatează BBC, citat de Mediafax.

Popularul Nayib Bukele l-a învins detaşat pe candidatul conservator Carlos Calleja (32% din voturi), considerat cel mai important contra-candidat al său.

Fostul primar, în vârstă de 37 de ani, a promis combaterea corupţiei şi a reţelelor de crimă organizată, considerate responsabile pentru una dintre cele mai mari rate de criminalitate din lume.

Potrivit The Economist, Nayib Bukele este un politician carismatic şi are mai mulţi fani pe Facebook decât preşedintele Columbiei, o ţară cu şapte ori mai mare decât populaţia din El Salvador.

Spaţiul politic din El Salvador a fost dominat pentru mai mult de 30 de ani de două partide principale – FMLN, de stânga, şi Partidul Arena, conservator.

„Azi am câştigat din prima rundă şi am făcut istorie. Am întors pagina spre putere”, a declarat Nayib Bukele, reprezentant al Partidului Gana (Alianţa Naţională).

Vezi şi

Robbie Williams nu a putut să iasă din casă timp de trei ani. Care este motivul – VIDEO

Cântăreţul Robbie Williams n-a putut să iasă din casă timp de trei ani din cauza …