Aeroportul Internaţional Cluj / foto facebook.com/airportcluj.ro

Aeroportul Internațional Cluj, prezent la Passenger Terminal Expo & Conference 2019

Aeroportul Internațional Cluj va fi prezent la cel mai important eveniment anual pentru aeroporturile şi companiile aeriene din întreaga lume, Passenger Terminal Expo & Conference 2019, ce va avea loc în perioada 26 – 28 martie 2019 în capitala Marii Britanii, Londra. Evenimentul va avea peste 7.000 de participanţi, din mai mult de 100 de ţări, iar conferinţa desfăşurată pe parcursul a 3 zile va aduce în prim plan teme de actualitate pentru aviaţia civilă internaţională.

Directorul General al aeroportului clujean, David Ciceo, a fost invitat în calitate de speaker, în data de 28 martie 2019, într-una dintre sesiunile de prezentări şi dezbateri dedicate „Proiectării, planificării şi dezvoltării aeroporturilor”, din cadrul Passenger Terminal Conference 2019. Prezentarea pe care acesta o va susţine are ca temă „Potenţialul zborurilor intercontinentale de pe aeroporturilor regionale ale Europei”.

„Având în vedere potenţialul existent la nivelul Europei Centrale şi de Est, pentru dezvoltarea traficului aerian în următoarele decenii, dar şi constrângerile de capacitate reclamate de tot mai multe importante hub-uri aeriene europene, considerăm că există potenţial pentru zboruri intercontinentale în regiune şi cu atât mai mult pe Aeroportul Internaţional Cluj”, a precizat David Ciceo, în avanpremiera evenimentului.

„De asemenea, odată cu extinderea pistei de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional Cluj, la aproximativ 3.400 m, vom reuşi să realizăm primul zbor intercontinental de pe Aeroportul Cluj, zborul Cluj-Napoca – New York”, a mai adăugat directorul aeroportului clujean.

Aeroportul Internaţional Cluj a oferit pasagerilor săi, în 2018, 45 de destinaţii regulate şi 10 destinaţii charter turistice, din peste 23 de ţări de destinaţie din Europa şi Orientul Mijlociu, prin intermediul a 7 companii aeriene de zboruri regulate şi 12 operatori aerieni care au efectuat zboruri charter turistice. Traficul anual de pasageri a fost, anul trecut, de aproximativ 2,8 milioane de pasageri.

Vezi şi

Centru de vaccinare în Aeroportul Internaţional Cluj. Vaccinul e de la Johnson&Johnson

Aeroportul Internațional Cluj a inaugurat, marți, un centru de vaccinare destinat celor care doresc să …

loading...