foto REUTERS/Marcos Brindicci

Proteste masive în Argentina. Zeci de mii de oameni, în stradă împotriva măsurilor de austeritate ale preşeedintelui Macri

Zeci de mii de argentinieni au mărşăluit joi pe străzile din Buenos Aires cu lanterne aprinse, în prima zi de proteste organizate împotriva programului de austeritate al preşedintelui Mauricio Macri şi a costurilor crescânde ale serviciilor publice, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

Macri a diminuat subvenţiile pentru utilităţile publice şi alte servicii pentru a reduce deficitul fiscal al ţării, crescând tarifele de electricitate şi gaze cu până la 2000 de procente de la începutul mandatului său, potrivit estimărilor mass-mediei locale.

Costurile se aşteaptă să crească şi mai mult în acest an.

„Oamenii nu se mai pot descurca. Toate măsurile luate de guvern sunt împotriva persoanelor care muncesc”, a declarat Pablo Moyano, liderul unei sindicat al şoferilor de camioane, în timpul protestului.

Demonstraţiile săptămânale sunt planificate până la începutul lunii februarie, sporind presiunea asupra lui Macri pentru a rezolva criza economică a ţării înainte de alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an.

Vezi și

Ultima conversație purtată de Alexei Navalnîi cu fiica lui, înainte să fie arestat. „L-am îmbrățișat și mi-a spus: …”

Alexei Navalnîi s-a stins din viață la data de 16 februarie 2024, într-un lagăr din …