Matteo Salvini, merge în Polonia să discute despre alianţa eurosceptică: „Cineva a trădat visul european”

Vicepremierul şi ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, se va întâlni miercuri cu liderul partidului de guvernare din Polonia, Jaroslaw Kaczynski, pentru a discuta despre posibilitatea formării unei alianţe eurosceptice pentru a contesta alegerile europarlamentare din mai, conform Reuters, preluat de Mediafax.

Vizita lui Salvini la Varşovia, iniţiată de ministrul polonez de Interne Joachim Brudzinski, vine în contextul eforturilor făcute de eurosceptici pentru a schimba direcţia Uniunii Europene după alegerile din luna mai.

„Alegerile vor arăta dacă vocile eurosceptice din Europa sunt în creştere, sau dacă această creştere a fost limitată pentru moment”, a declarat Michal Baranowski.

Salvini, liderul partidului italian Liga Nordului, a criticat în repetate rânduri Uniunea Europeană şi consideră că alegerile din luna mai sunt vitale pentru crearea unui Bloc „reformat” care poate repara instituţiile de la Bruxelles din interior.

Vicepremierul a indicat de asemenea că ar putea candida pentru preşedinţia Comisiei Europene.

„Cineva a trădat visul european. Vom face o nouă comunitate europeană, bazată pe respect, muncă, egalitate şi evoluţie”, a declarat Salvini în cadrul unei întâlniri electorale în luna decembrie.

Jaroslaw Kaczynski a transmsi că Polonia ar trebui să rămână membră a Uniunii Europene, dar doreşte reforme care să transfere puterea de la Bruxelles spre capitalele naţionale.

Vezi şi

Robbie Williams nu a putut să iasă din casă timp de trei ani. Care este motivul – VIDEO

Cântăreţul Robbie Williams n-a putut să iasă din casă timp de trei ani din cauza …