Lisabona şi Casablanca, în topul noilor destinaţiilor solicitate de pasagerii Aeroportului Cluj

Pasagerii Aeroportului Cluj ar dori ca, printre ciitoarele destinații, să se regăsească Lisabona, în Portugalia, și Casablaca, în Maroc.

Pe site-ul oficial al aeroportului clujean există un sondaj în care pasagerii sunt întrebaţi ce destinaţii preferă. În urma voturilor înregistrate până la finalul lunii decembrie 2018, în top conduc Lisabona (Portugalia) – 50%, Casablanca (Maroc) – 37% și Tallin (Estonia) – 8%, urmate de Napoli (Italia), Castellon (Spania) şi Belfast (Irlanda de Nord).

Riscurile sunt, însă, mari pentru o companie aeriană la introducerea unei noi destinații, iar discuțiile sunt îndelungate și complicate, dezvăluie directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo.

„Lisabona este o destinație solicitată, dar din păcate nu sunt foarte mulți români care lucrează acolo. Din punct de vedere al traficului etnic, nu există același potențial ca în Marea Britanie, Spania sau Italia. Suntem în discuții cu companiile aeriene, sperăm să reușim, în speranța că vor veni și portughezi la Cluj. Discuțiile pentru o destinație nouă pot dura și 8-10 ani, sunt discuții destul de lungi, grele. O nouă destinație este un mare risc pentru o companie aeriană. E posibil să piardă milioane de euro”, a afirmat David Ciceo într-o emisiune la un post local de radio.

Vezi şi

Promisiunile Ursulei von der Leyen în fața Parlamentului European: acţiune climatică, egalitate de gen, taxarea giganţilor IT şi un nou pact pe migraţie – VIDEO

Ursula von der Leyen a promis marţi, în Parlamentul European, stabilirea unor obiective mai ambiţioase …