Ai băut şi vrei să ştii în cât timp dispare alcoolul din sânge? Poliţia are o aplicaţie pentru asta

Aplicaţia cu care poţi afla timpul estimativ în care dispare alcoolul din sânge a fost relansată în preajma sărbătorilor de iarnă.

Denumită „Zero la Mie”, aplicaţia permite căreia utilizatorii care au băut să afle timpul estimativ în care pot ajunge din nou la 0‰ alcool în sânge. Aplicaţia este rodul parteneriatului dintre un producător de bere, Poliţia Română şi o aplicaţie de taxi şi a fost relansată la finalul anului trecut, potrivit promotor.ro.

Pe baza datelor introduse în secţiunea bio, precum gen, înălţime, greutate, cantitate şi tip de alcool consumat, dar şi timpul de consum, este generat un timp estimativ necesar pentru revenirea la zero la mie alcoolemie. Dacă utilizatorul a consumat alimente în perioada de consum de alcool, este recomandată adăugarea a 90 de minute la rezultatul indicat de aplicaţie.

Spre exemplu, unui bărbat cu o înălţime de 180 cm şi o greutate de 80 kg, care a consumat 2 beri de 500 ml în interval de două ore, îi este recomandat să aştepte minim două ore şi 40 minute până la revenirea la 0‰ alcool în sânge. Rezultatul este însă o recomandare, întrucât capacitatea de metabolizare a alcoolului este diferită pentru fiecare persoană în parte.

Aplicaţia poate fi descărcată din Google Play, dar este disponibilă și pentru sistemele iOS

Vezi şi

Ana Birchall o face praf pe Renate Weber. Care e legătura cu rușii de la Sputnik

Deputatul Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, atrage atentia ca Avocatul Poporului, Renate Weber, nu …

loading...