Cele mai căutate jucării de Crăciun în 2018

Un unicorn care produce o spumă colorată ”magică”, o versiune de Monopoly inspirată din jocul video Fortnite şi o bucătărie pentru păpuşa Barbie se află printre cele mai căutate jucării pentru Crăciun în Marea Britanie anul acesta, relatează Press Association, potrivit Agerpres.

Pe lista celor mai râvnite 12 jucării alcătuită de asociaţia comercianţilor de jucării din Marea Britanie (Toy Retailers Association) se află bucătăria păpuşii Barbie, marcă celebră care împlineşte anul viitor şase decenii de existenţă, şi un robot inteligent interactiv denumit Boxer.

Păpuşi cu surprize ”LOL Surprise”, figurinele interactive Fingerling, arme cu laser şi maşina de pompieri din popularul serial de televiziune ”Paw Patrol” sunt, de asemenea, posibile variante pentru cadourile de Crăciun de anul acesta.

Cea mai scumpă jucărie din listă costă 89,99 lire sterline şi este un joc lego cu Hogwarts, şcoala de magie în care Harry Potter a învăţat vrăjitorii, iar cea mai ieftină este o ediţie Fortnite a Monopoly, la 21,99 lire sterline.

„Avem o gamă uimitoare de jucării anul acesta pentru fiecare buget, trei sferturi din listă cu un cost mai mic de 50 de lire sterline, un raport optim calitate-cost în aceste vremuri nesigure”, spune directorul comitetului care a alcătuit lista celor mai râvnite jucării.

„Lista ilustrează perfect industria de jucării dedicată inovaţiei şi inventivităţii şi scoate în evidenţă uimirea şi fericirea pe care jucăriile o aduc copiilor şi familiilor în această perioadă din an”.

„Anul 2018 a fost unul perturbator pentru industria globală de jucării. Cu toate acestea, în timp ce segmentul retail trece prin transformări, jucării în valoare de peste 1,2 miliarde de lire sterline vor fi comercializate Crăciunul acesta”, spune Frederique Tutt, analist în cadrul departamentului de jucării de la NPD Group.

„Ne aşteptăm ca unicornul, Harry Potter şi jucăriile de colecţie să fie pe listele copiilor pentru Crăciun”.

Vezi şi

Promisiunile Ursulei von der Leyen în fața Parlamentului European: acţiune climatică, egalitate de gen, taxarea giganţilor IT şi un nou pact pe migraţie – VIDEO

Ursula von der Leyen a promis marţi, în Parlamentul European, stabilirea unor obiective mai ambiţioase …