foto Tayfun Coskun / Anadolu Agency

VIDEO | Arde California! Focul a ucis 31 de persoane şi se apropie de Malibu, Los Angeles

Numărul morţilor în urma incendiilor de vegetaţie din California a crescut la 31 duminică, după ce şase persoane au fost ucise în ccea ce ar putea deveni unul dintre cele mai puternice incendii din istoria statului american, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Oficialii au declarat că în casele lor arse au fost găsite corpurile a cinci persoane, iar al şaselea a fost găsit într-un vehicul în nordul Californiei, a declarat reporterilor duminică seară şeriful comitatului Butte Kory Honea.

Peste 200 de persoane sunt încă dispărute, a adăugat Honea.

Aşa-numitul incendiu Camp Fire din partea de nord a statului a luat cel puţin 29 de vieţi de când a izbucnit joi. La câteva sute de kilometri spre sud, cel puţin două persoane au murit în Woolsey, focul ameninţând comunitatea din Malibu din apropiere de Los Angeles.

În zona din sud s-au raportat mai multe furturi şi au fost făcute arestări, a informat poliţia.

Se aşteaptă ca până marţi vânturile puternice să amplifice flăcările şi să intensifice urgenţa evacuării locuitorilor, au spus oficialii.

Mai mulţi oficiali au cerut locuitorilor să respecte ordinele de evacuare, menţionând că ei înşişi au urmat ordinele de a-şi părăsi locuinţele pentru siguranţă.

Vezi şi

Aeroport din Arabia Saudită, atacat cu drone. Tința: avioane militare

Rebelii houthi din Yemen au lansat un atac cu drone asupra aeroportului Najran din Arabia …