Germania suspectează o operațiune de sabotaj, după ce avionul în care se afla Angela Merkel a fost obligat să aterizeze de urgență

Autorităţile germane investighează posibilitatea unui sabotaj în cazul defecţiunii suferite de avionul care o transporta pe cancelarul Angela Merkel la summitul G-20 din Argentina, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de cotidianul Rheinische Post, relatează Mediafax.

Avionul Airbus A340, în care cancelarul german Angela Merkel călătorea, împreună cu delegaţia germană, pentru a ajunge la summitul G20, a fost forţat să aterizeze la scurt timp de la decolarea de la Berlin, din cauza unor probleme tehnice.

Căpitanul avionului a informat pasagerii că a decis să aterizeze de urgenţă la aeroportul Cologne-Bonn, din nord-vestul Germaniei, în urma unor „probleme care au afectat mai multe sisteme electrice”.

Aeronava a aterizat în siguranţă la aeroportul Cologne-Bonn, urmând ca Merkel şi delegaţia germană să-şi continue călătoria până în Argentina la bordul unui curse comerciale.

Sursele citate au precizat însă că este ceva uzual ca anchetatorii să urmărească „toate direcţiile” în cazul unui astfel de incident, informează agenţia Bloomberg.

Portalul de ştiri Spiegel Online a relatat că sistemul de comunicaţii al avionului s-a defectat, astfel că piloţii nu au mai putut contacta turnul de control.

Căpitanul avionului a informat pasagerii că a decis să schimbe aeronava pe aeroportul Cologne-Bonn, din nord-vestul Germaniei, în urma unor „probleme care au afectat mai multe sisteme electrice”. Cu toate acestea, nu au existat riscuri de securitate.

Autorităţile nu au anunţat când va ajunge un nou avion pentru a transporta delegaţia germană în Argentina.

Cancelarul german Angela Merkel şi ministrul de Finanţe, Olaf Scholz, îşi vor continua vineri călătoria spre Argentina, după ce avionul în care se aflau a aterizat la scurt timp de la decolare din cauza unor probleme tehnice, au informat surse din delegaţia germană.

Cei doi vor călători la Madrid cu un avion deţinut de Guvern, apoi vor continua cu un zbor comercial.

Acest lucru ar putea însemna că Angela Merkel şi Olaf Scholz ar putea lipsi de la deschiderea summitului liderilor din G20.

Vezi şi

Confruntări masive de stradă la Jakarta. Cel puțin 6 morți – VIDEO

Cel puţin şase persoane au murit în Jakarta, în urma confruntărilor de miercuri între forţele …