Atacul armat la sediul companiei YouTube. Atacatorul a murit

Cel puţin patru persoane au fost rănite într-un atac armat produs marţi după-amiază (în cursul nopţii de marţi spre miercuri, ora României) la sediul companiei online YouTube, în orăşelul San Bruno, situat în statul California, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate americane, relatează Mediafax.

Poliţia din San Bruno a confirmat incidentul armat, precizând că numeroase echipaje au intervenit. Autorităţile au recomandat evitarea zonei din jurul sediului companiei care administrează platforma video YouTube, situată pe bulevardul Cherry din San Bruno, în Silicon Valley.

Primarul din San Bruno, Connie Jackson, a declarat la circa o oră de la producerea atacului armat, pentru postul KTVU, că situaţia este „relativ sigură”.

La Spitalul Stanford au fost transportaţi cinci pacienţi, a declarat Lisa Kim, un purtător de cuvânt al unităţii medicale, informează cotidianul The Guardian şi postul Fox News.

Autorul atacului armat comis la sediul YouTube a murit

Presupusul autor al atacului armat comis la sediul companiei online YouTube a murit, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate americane citate de postul NBC.

Conform surselor citate, femeia care a comis atacul armat a fost găsită moartă, având răni produse prin împuşcarea cu o armă de foc.

Nu se ştie dacă s-a împuşcat singură sau a fost împuşcată de agenţii poliţiei.

Ulterior, Poliţia a confirmat moartea presupusei autoare a atacului armat, precizând că alte patru persoane au fost rănite. Surse citate de presa americană afirmă că la originea atacului ar fi o dispută de tip conjugal.

Vezi și

Ultima conversație purtată de Alexei Navalnîi cu fiica lui, înainte să fie arestat. „L-am îmbrățișat și mi-a spus: …”

Alexei Navalnîi s-a stins din viață la data de 16 februarie 2024, într-un lagăr din …