donald trump telefon

Convorbire Trump-Putin despre crizele din Siria, Iran, Coreea de Nord şi Ucraina

Preşedintele SUA, Donald Trump, a discutat prin telefon, marţi, cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, despre crizele din Siria, Iran, Coreea de Nord şi Ucraina, anunţă Casa Albă, potrivit site-ului agenţiei Associated Press, citat de Mediafax.

Conversaţia telefonică între Donald Trump şi Vladimir Putin a avut loc la mai puţin de 24 de ore de la întrevederea liderului de la Kremlin cu preşedintele Siriei, Bashar al-Assad.

Preşedintele Siriei s-a aflat în staţiunea rusă Soci, situată pe litoralul Mării Negre, unde urmează să aibă loc o reuniune a liderilor din Rusia, Turcia şi Iran.

Kremlinul a anunţat marţi că Bashar al-Assad a fost consultat în legătură cu iniţiative de pace elaborate de Rusia, Turcia şi Iran.

Kremlin: Vladimir Putin şi Donald Trump au evocat necesitatea respectării suveranităţii Siriei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat cu omologul său american Donald Trump, despre soluţionarea crizei din Siria, evocând necesitatea respectării suveranităţii acestei ţări, anunţă Kremlinul, potrivit site-ului agenţiei Tass.

„Preşedintele Vladimir Putin a manifestat disponibilitatea de a facilita un proces de soluţionare a crizei siriene pe baza Rezoluţiei 2.254 a Consiliului de Securitate ONU, în cadrul acordurilor stabilite în formatul Astana şi al poziţiei comune cu preşedintele SUA după întrevederea din Vietnam”, a transmis Kremlinul.

Vladimir Putin şi Donald Trump au evidenţiat importanţa menţinerii suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a Siriei, precizează Preşedinţia Rusiei.

Vezi şi

Confruntări masive de stradă la Jakarta. Cel puțin 6 morți – VIDEO

Cel puţin şase persoane au murit în Jakarta, în urma confruntărilor de miercuri între forţele …