Acasă / Politică & Diplomaţie / Convorbire Trump-Putin despre crizele din Siria, Iran, Coreea de Nord şi Ucraina
donald trump telefon

Convorbire Trump-Putin despre crizele din Siria, Iran, Coreea de Nord şi Ucraina

Preşedintele SUA, Donald Trump, a discutat prin telefon, marţi, cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, despre crizele din Siria, Iran, Coreea de Nord şi Ucraina, anunţă Casa Albă, potrivit site-ului agenţiei Associated Press, citat de Mediafax.

Conversaţia telefonică între Donald Trump şi Vladimir Putin a avut loc la mai puţin de 24 de ore de la întrevederea liderului de la Kremlin cu preşedintele Siriei, Bashar al-Assad.

Preşedintele Siriei s-a aflat în staţiunea rusă Soci, situată pe litoralul Mării Negre, unde urmează să aibă loc o reuniune a liderilor din Rusia, Turcia şi Iran.

Kremlinul a anunţat marţi că Bashar al-Assad a fost consultat în legătură cu iniţiative de pace elaborate de Rusia, Turcia şi Iran.

Kremlin: Vladimir Putin şi Donald Trump au evocat necesitatea respectării suveranităţii Siriei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat cu omologul său american Donald Trump, despre soluţionarea crizei din Siria, evocând necesitatea respectării suveranităţii acestei ţări, anunţă Kremlinul, potrivit site-ului agenţiei Tass.

„Preşedintele Vladimir Putin a manifestat disponibilitatea de a facilita un proces de soluţionare a crizei siriene pe baza Rezoluţiei 2.254 a Consiliului de Securitate ONU, în cadrul acordurilor stabilite în formatul Astana şi al poziţiei comune cu preşedintele SUA după întrevederea din Vietnam”, a transmis Kremlinul.

Vladimir Putin şi Donald Trump au evidenţiat importanţa menţinerii suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a Siriei, precizează Preşedinţia Rusiei.

Vezi şi

200 de soldaţi suspectaţi de legături cu clericul Gulen, reţinuţi de autorități în Turcia

Autorităţile din Turcia au anunţat vineri că au reţinut 219 soldaţi, suspectaţi de legături cu …