Acasă / Cultură & Media / Gafă de proporţii în Belgia. Refugiaţii învaţă limba citind din manual: „Tata aruncă o bombă şi merge la închisoare”

Gafă de proporţii în Belgia. Refugiaţii învaţă limba citind din manual: „Tata aruncă o bombă şi merge la închisoare”

Refugiaţii sirieni şi irakieni care învaţă limba franceză la Bruxelles citesc în manuale expresii ca „Tata aruncă o bombă şi merge la închisoare” sau „El îmi arată bomba şi închisoarea”, scrie Mediafax.

Deşi manualele sunt utilizate de aproximativ trei ani, gafa nu a fost sesizată până acum deoarece refugiaţii nu cunosc limba. Aberaţia a fost semnalată de un asistent social care îi ajută să-şi facă temele pe imigranţi care urmează cursul Erasmus Center din Anderlecht.

Catherine Lemaire a postat frazele controvesate pe contul său de Facebook, exprimându-şi stupefacţia în privinţa celor care au aprobat manualul: „Sunt oare conştienţi că este vorba despre este un material educativ conceput pentru a promova integrarea acestor oameni?” Reacţia pe reţelele de socializare a fost unanimă: „Inadmisibil”.

 Potrivit lui Erasmus, este o „greşeală regretabilă”. Bernard Delécluse, director Centrului, a dat asigurări că frazele incriminate vor fi sterse din manual, recunoscând că atunci când aceste texte au fost redactate nu au fost şi verificate. Autorităţile au cerut o anchetă în acest caz, notează demorgen.be.

Vezi şi

Pălăria purtată de Harrison Ford în filmul Indiana Jones, vândută la licitaţie cu o sumă colosală

Aproape 400.000 de lire s-a plătit pentru pălăria purtată de Indiana Jones (Harrison Ford) care …