RECORD: Peste 170.000 de refugiaţi au ajuns în 2016 în Italia din nordul Africii

Aproximativ 171.000 de persoane au sosit în Italia cu ajutorul ambarcaţiunilor de la începutul anului 2016 şi până în prezent, stabilindu-se un nou record al solicitanţilor de azil care au venit din nordul Africii în Italia, conform unor statistici ale ONU, citate de ziarul The Guardian, informează Mediafax.

Recordul anterior fusese de 170.000 de solicitări de azil, în anul 2014, potrivit unor statistici efectuate de Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) şi Guvernul italian.

Fluxul migraţiei din estul Mării Mediterane, din Turcia şi Grecia, s-a redus semnificativ în urma unui acord privind limitarea migraţiei între UE şi Turcia, precum şi din cauza închiderii coridorului folosit de imigranţi pentru a ajunge din Grecia în Germania.

Strategia de intimidare a Blocului european a eşuat în privinţa reducerii migraţiei din Libia în Italia, ruta italiană devenind încă o dată poarta principală a migraţiei în Europa.

Marina europeană, inclusiv cea a Marii Britanii, s-a concentrat asupra unui răspuns în stil militar, trimiţând fregate pentru a aresta contrabandiştii ce trafichează imigranţi în apele internaţionale.

Războiul civil din Libia a destabilizat agenţiile de securitate ale statului libian, unele dintre acestea fiind chiar implicate în traficul de persoane, lăsând Guvernele europene fără un partener viabil în lupta lor împotriva imigraţiei.

Vezi şi

Dragoste în vremea COVID: O femeie stă de 420 de zile la fereastra azilului unde e internat soţul ei

O italiancă în vârstă de 62 de ani îşi vizitează soţul internat într-un azil din …

loading...