Acasă / Sănătate / Spanacul francezului – previne cancerul la colon şi are de doua ori mai multă vitamina C decât lămâia

Spanacul francezului – previne cancerul la colon şi are de doua ori mai multă vitamina C decât lămâia

Planta care previne cancerul la colon. Loboda, cunoscută şi sub denumirea de spanacul francezului sau spanac nemţesc de munte, este folosită, încă din antichitate, pentru proprietăţile ei detoxifiante şi antioxidante.

Planta care previne cancerul la colon conţine glucide, celuloză, proteine, substanţe minerale (potasiu, fosfor, calciu), acidul oxalic liber, pigmenţi clorofilieni şi carotenoizi. Loboda are cantităţi semnificative de vitamina K şi de doua ori mai multă vitamina C decât lămâia şi spanacul.

Frunzele ei au un gust ușor sărat şi acrișor şi o textură fină. Sunt folosite în special în bucătărie, în salate, borşuri, ciorbe sau plăcinte si ca remediu natural în medicina populară. Acestea se pot conserva peste iarnă în borcane sau se pot păstra în congelator, menţinându-şi intacte atât gustul, cât şi proprietăţile hrănitoare.

În scop fitoterapeutic, se utilizează frunzele şi uneori seminţele.

Loboda are acţiune depurativă, diuretică, remineralizantă, emolientă, emetică, calmantă şi vitaminizantă.

Datorita conţinutului de fibre este recomandată pentru reglarea digestiei și prevenirea constipației, dar împiedică și apariția hemoroizilor şi a cancerului de colon.

sursa

Vezi şi

Busuiocul, leac pentru o mulțime de boli. Cum să îl foloseşti

Busuiocul nu este doar un condiment, ci și un veritabil leac pentru o gamă largă …