Acasă / Sănătate / Ginsengul românesc. Planta care tratează cele mai grave boli
Brânca ursului / foto TopRemediiNaturiste.ro

Ginsengul românesc. Planta care tratează cele mai grave boli

Considerată echivalentul autohton al ginsengului, brânca-ursului alungă stările de oboseală, menţine inima sănătoasă şi ajută la o mai bună concentrare. Este cunoscută şi ca planta dragostei, fiind folosită pentru efectele afrodiziace şi pentru tratarea disfuncţiilor sexuale.

Brânca ursului este uşor de recunoscut după florile mici, albe, dispuse în bucheţele. Mai este cunoscută şi sub denumirea de laba-ursului. Creşte în zonele de deal şi de munte, în locuri luminoase şi umede.

Începând din luna iulie, imediat după ce înfloreşte, se poate recolta florile, tulpinile şi frunzele plantei, care, odată uscată şi mărunţită, este excelentă pentru scăderea tensiunii arteriale şi în afecţiunile aparatului reproducător.

Brânca-ursului normalizează activitatea secretorie a glandelor sexuale feminine şi masculine, fiind o plantă medicinală de ajutor în caz de frigiditate, impotenţă şi sterilitate la fel ca ginsengul. Din florile şi seminţele ei, uscate şi măcinate, se poate face o tinctură. Într-un borcan, se pune pulberea obţinută, peste care se toarnă alcool de 70° până la umplerea recipientului. Se lasă 10 zile, agitându-se zilnic. La final, extractul trebuie filtrat şi păstrat într-un loc întunecos şi răcoros.

Din el, se ia zilnic câte 1 linguriţă de tinctură cu un pahar de apă, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Una dintre dozele obişnuite se poate bea cu 30 de minute înainte de actul sexual, pentru relaxarea musculaturii uterine şi stimularea libidoului.

sursa

Vezi şi

Busuiocul, leac pentru o mulțime de boli. Cum să îl foloseşti

Busuiocul nu este doar un condiment, ci și un veritabil leac pentru o gamă largă …