Acasă / Focus / VIDEO | Cum arată şi cum vorbeşte robotul Donald Trump
foto Sky News

VIDEO | Cum arată şi cum vorbeşte robotul Donald Trump

Parcul de distracţii Disney din Orlando, Florida, a redeschis luni o expoziţie inedită, intitulată „Hall of presidents”, după lucrări care au durat aproape un an şi în care este expus un nou „membru” – un robot vorbitor care reprezintă o copie a preşedintelui Donald Trump -, ce a generat însă numeroase reacţii pe reţelele de socializare, informează AFP, citat de Agerpres.

VEZI VIDEO LA FINALUL ARTICOLULUI

Această instalaţie artistică prezintă pe o estradă istoria de peste 200 de ani a Statelor Unite graţie celor 45 de preşedinţi ai acestei ţări. Instalaţia conţine diverse proiecţii şi efecte sonore şi vizuale. Unii dintre roboţi sunt înzestraţi cu funcţii motrice şi vocale.

Îmbunătăţirile aduse începând din ianuarie permit o prezentare a istoriei americane „aşa cum nu s-a mai văzut niciodată până acum”, au declarat reprezentanţii grupului Disney pe un blog oficial, insistând asupra funcţiilor audio-motrice adăugate copiei robotizate a preşedintelui Donald Trump.

„Cele mai noi descoperiri tehnologice permit mişcări mai line şi mai realiste”, au transmis reprezentanţii grupului Disney.

Însă robotul Trump a fost ironizat pe reţelele de socializare din cauza lipsei sale de asemănare fizică cu originalul. „Îngrozitor” şi „ridicol” au spus unii internauţi, în timp ce alţii au opinat că acesta seamănă mai mult cu actorul John Voight decât cu actualul locatar de la Casa Albă.

Aspectul fizic al robotului i-a făcut pe alţi internauţi să se gândească la actriţa Angela Lansbury, la versiunea îmbătrânită a personajului Biff Tannen din franciza cinematografică „Back To The Future”, la diabolica păpuşă Chucky sau chiar la Hillary Clinton, fosta rivală a lui Donald Trump de la alegerile prezidenţiale din 2016.

Jurnaliştii de la cotidianul britanic Metro au publicat următorul mesaj pe Twitter: „Disney a creat o replică în mărime naturală şi vorbitoare a lui Trump care vă va face să aveţi coşmaruri”.

În schimb, alţi internauţi au salutat fidelitatea gesturilor sale – de exemplu, obiceiul de a ridica ambele degete mari în acelaşi timp – şi a vocii preşedintelui american. De altfel, chiar Donald Trump a înregistrat câteva fraze foarte solemne care sunt pronunţate de robot. Fiecare preşedinte american de după anii 1990 a procedat la fel pentru reprezentările lor robotizate expuse în parcul Disney.

Vezi şi

„Legea sclaviei”, aprobată de Parlamentul ungar. Oamenii au ieșit în stradă

Mii de prostestatari s-au adunat, miercuri, în fața sediului partidului Fidesz, pentru a protesta față …