Foto: instagram.com/goranivanisevicofficial

Goran Ivanisevic, antrenorul lui Djokovic: Nu este uşor să-l pregătești cel mai bun jucător din istorie

Croatul Goran Ivanisevic, antrenorul tenismanului sârb Novak Djokovic, a declarat după victoria liderului clasamentului ATP la Turneul Campionilor, că „nu este uşor” să-l pregătească pe „cel mai bun jucător din istorie”, informează AFP, preluat de Agerpres.

„Este cel mai bun jucător din istoria tenisului”, a asigurat Ivanisevic după al şaptelea trofeu cucerit de Djokovic la Turneul Campionilor, un nou record.

„Dar nu este uşor când pierde un meci. După înfrângerea sa în faţa lui Jannik Sinner (marţi seară, în faza grupelor – n.red.), nu l-am văzut toată ziua de miercuri”, a dezvăluit croatul, fost număr 2 mondial în tenisul profesionist.

„Până joi, nu ştiam ce se va întâmpla. Nu ştiam dacă vom merge acasă sau dacă trebuie să pregătim încălzirea pentru meciul său împotriva polonezului Hubert Hurkacz. Am aşteptat şi am aşteptat şi am aflat în sfârşit că va juca”, a continuat Ivanisevic, câştigător al turneului de la Wimbledon în 2001, care îl antrenează pe Djojkovic din iunie 2019.

„Ca orice fiinţă umană, trebuie să-şi gestioneze conflictele interioare. Nu e uşor, nu e uşor, nu e uşor. El este numărul unu mondial şi vrea mereu mai mult, îşi doreşte mereu să se perfecţioneze”, a adăugat antrenorul croat.

Ivanisevic nu s-a îndoit însă nicio clipă de rezultatul acestui turneu: „Din momentul în care a jucat în semifinale, am ştiut că va câştiga titlul şi că adevăratul Novak îşi va reveni”.

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani, l-a învins cu uşurinţă în semifinale pe spaniolul Carlos Alcaraz, cu 6-3, 6-2, şi a fost la fel de autoritar şi în finala cu italianul Jannik Sinner, de care a dispus în două seturi simetrice, 6-3, 6-3, doi jucători consideraţi „viitorul tenisului” de către Goran Ivanisevic.

„Sinner îl va ajunge din urmă pe Alcaraz, a demonstrat că este capabil să câştige un titlu de Grand Slam anul viitor, nu se teme de nimeni”, a conchis croatul.

Vezi și

Iată ce trebuie să faci ca să dormi bine. Sfaturile vin de la experți

Mai mult de o treime dintre americani nu respectă recomandarea de şapte până la nouă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.