Dosar penal după ce Gigi Becali a intrat în şanţ cu Rolls Royce-ul de sute de mii de euro

Poliţiştii din Ilfov au deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, după ce Gigi Becali a intrat cu maşina în şanţ, anunță Agerpres.

Poliţiştii din Ilfov au găsit duminică într-un şanţ pe Centura Capitalei, la km 13+500 în zona localităţii Dobroeşti, o maşină Rolls Royce, în care nu se afla nimeni. Ulterior, a fost identificat proprietarul maşinii, acesta fiind Gigi Becali.

Becali susţine că a încercat să facă o depăşire pe Centura Capitalei, însă şoferul acelui autoturism a intrat şi el în depăşire, iar pentru a evita impactul a tras de volan şi a intrat cu maşina în şanţ. El este cel care ar fi sunat la 112, însă poliţiştii nu l-au mai găsit în maşină. Celălalt şofer care ar fi implicat în accident nu a fost încă identificat.

„Nu că sunt bine, sunt foarte bine! Da, eu eram la volan. Am intrat într-o depăşire, iar cel pe care l-am depăşit s-a băgat şi el în depăşire, fără să se asigure. Ca să-l evit, am tras de volan şi am intrat în şanţ. Când intri într-o depăşire şi cel pe care-l depăşeşti intră şi el în depăşire, se numeşte unghiul mort. Ca să-l evit, am intrat în şanţ”, a declarat Becali, pentru GSP.ro.

Accidentul ar fi avut loc duminică, în jurul orei 11,42, însă Gigi Becali s-a prezentat la Spitalul Pantelimon în noaptea de duminică spre luni, la ora 00,10, iar peste o oră unitatea sanitară a anunţat Poliţia.

Patronul clubului FCSB a fost testat în vederea depistării prezenţei în organism a alcoolului şi a substanţelor psihoactive, rezultatele fiind negative.

„În cauza privind evenimentul rutier din data de 12 noiembrie, produs pe DNCB la Km 13+500, în zona localităţii Dobroeşti, facem următoarele precizări: la data de 13 noiembrie, în jurul orei 01,10, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către o unitate spitalicească din Bucureşti cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, în jurul orei 00,10, la unitatea medicală respectivă s-a prezentat un bărbat, care a declarat că a fost victima unui accident rutier, produs la data de 12 noiembrie pe DNCB, km 13 + 500 – Dobroeşti. Poliţiştii din Pantelimon s-au deplasat la unitatea spitalicească respectivă pentru continuarea cercetărilor, context în care au identificat victima, respectiv un bărbat în vârstă de 65 de ani. Din primele cercetări a rezultat faptul că bărbatul respectiv ar fi fost conducătorul autoturismului implicat în evenimentul rutier din data de 12 noiembrie produs pe DNCB la km 13+500 în zona localităţii Dobroeşti. În cauză, conducătorul auto a fost testat cu aparatele din dotare, în vederea depistării prezenţei în organism a alcoolului şi a substanţelor psihoactive, rezultatele fiind negative”, susţine IPJ Ilfov, într-un comunicat de presă.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii rutieri din Pantelimon în vederea identificării unor posibili participanţi la trafic implicaţi în producerea evenimentului rutier şi a stabilirii cu exactitate a tuturor condiţiilor şi împrejurărilor în care acesta s-a produs, în cauză fiind deschis dosar de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Vezi și

Iată ce trebuie să faci ca să dormi bine. Sfaturile vin de la experți

Mai mult de o treime dintre americani nu respectă recomandarea de şapte până la nouă …