Noi atacuri cu rachete asupra Kievului. Zelenski: Rusia încearcă să ne „șteargă de pe fața pământului”

Cel puțin opt persoane au murit și alte 24 au fost rănite în urma unor lovituri rusești asupra Kievului, luni dimineață, a anunțat New York Times, citat de Aleph News, în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că încearcă să șteargă țara sa „de pe fața pământului”. Explozii ar fi lovit luni și alte orașe ucrainene, iar sirenele au fost auzite în întreaga țară.

„Încearcă să ne distrugă și să ne șteargă de pe fața pământului… să ne distrugă oamenii care dorm acasă în orașul Zaporojie. Ucideți oamenii care merg la muncă în Dnipro și Kiev”, a declarat Zelenski pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Sirenele de raid aerian nu se opresc în toată Ucraina. Sunt rachete care lovesc. Din păcate, există morți și răniți”. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a raportat explozii în cartierul central Shevchenko, o zonă mare din centrul Kievului care include orașul vechi istoric, precum și mai multe birouri guvernamentale.

Lesia Vasylenko, membră a parlamentului ucrainean, a postat pe Twitter o fotografie care arată că cel puțin o explozie a avut loc în apropierea clădirii principale a Universității Naționale din centrul Kievului. Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Urgență din Kiev a declarat pentru AP că există persoane ucise și rănite. Salvatorii lucrează acum în diferite locații, a declarat Svitlana Vodolaga.

Exploziile au fost auzite de jurnaliștii AP și par să fie rezultatul unor lovituri de rachete. Ultimul atac anterior asupra Kievului a avut loc în luna iunie. Una dintre rachete a lovit o clădire de apartamente, provocând un mort și șase răniți. Dar, spre deosebire de atacurile anterioare, care au lovit mai ales periferia Kievului, atacul de luni a vizat mai multe locații chiar în centrul orașului.

Tot luni dimineață, jurnaliștii de la Associated Press au raportat că au auzit explozii în centrul orașului Dnipro. Jurnaliștii Associated Press aflați la fața locului au văzut cadavrele mai multor persoane ucise la un sit industrial de la periferia orașului. Ferestrele din zonă fuseseră aruncate în aer, iar sticla era împrăștiată pe stradă.

Vezi și

Cum era ora de lucru manual și Ziua Pionierilor în România comunistă

În timpul regimului comunist din România, participarea la ora de lucru manual și celebrarea zilei …