Un copil a murit după ce a fost bătut de profesor din cauza unei greşeli de ortografie

Un băiat indian de castă inferioară a murit după ce a fost bătut la şcoală de un profesor, reclamă familia. Se pare că agresiunea s-a produs după ce copilul a greşit la ortografie, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Familia unui adolescent indian din cea mai joasă castă socială hindusă a reclamat faptul că elevul a murit luni după ce a fost bătut cu un băţ de un profesor pentru că a făcut o greşeală de ortografie în timpul orei. Poliţia a anunţat că a deschis o investigaţie.

Rudele lui Nikhit Kumar, în vârstă de 15 ani, au declarat că băiatul a fost declarat decedat de către medici în districtul Auriya din nordul statului Uttar Pradesh, la 19 zile după ce profesorul său i-a aplicat pedeapsa corporală în campusul unei şcoli private.

„La început, nepotul meu a fost bătut cu brutalitate de către profesor şi apoi a fost abuzat, deoarece suntem daliţi”, a declarat Rishi Kumar, un unchi al băiatului.

Comunitatea Dalit se află pe cea mai joasă treaptă a sistemului indian de caste hinduse. Şeful poliţiei din districtul Auriya a declarat că familia a înregistrat o plângere penală şi că medicii efectuează o autopsie pentru a confirma cauza morţii tânărului.

„Poliţia încearcă să dea de urma profesorului, deoarece acesta a dispărut”, a declarat Charu Nigam, şeful poliţiei districtuale.

Poliţiştii au mai anunţat că susţinătorii familiei au aruncat cu pietre asupra unor ofiţeri din apropiere şi a unei dube de poliţie în semn de protest faţă de moartea băiatului.

Vezi și

„Neam prost!” Mihai Morar, supărat pe atitudinea lui Culiță Sterp, după gravul accident provocat la Cluj

Faptul că manelistul Culiță Sterp a provocat un accident rutier grav la Cluj nu mai …