foto: depositphotos.com

Încă un focar de conflict în spaţiul ex-sovietic: focuri de armă la graniţa dintre Kirghizstan şi Tadjikistan

Tensiunea este din ce în ce mai mare în spaţiul ex-sovietic. După războiul din Ucraina şi conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan, miercuri au avut loc ciocniri la graniţa dintre Kirghizstan şi Tadjikistan, potrivit Reuters, prelluat de Mediafax.

Forţele de frontieră din Kirghizstan au raportat miercuri mai multe schimburi de focuri la graniţa cu Tadjikistanul, au relatat agenţiile de presă ruse citând oficiali locali.

Încăierările la frontieră dintre cele două ţări din Asia Centrală, ambele aliate ale Rusiei, nu sunt neobişnuite. Recent, gărzile de frontieră din Kirghizstan şi Tadjikistan au schimbat focuri de armă şi cel puţin o persoană a murit.

„Situaţia pe secţiunea Kirghizstan -Tajik a frontierei de stat este tensionată. Delegaţiile de frontieră ale celor două ţări continuă negocierile”, a anunţat serviciul de frontieră de stat.

Tensiunile sunt în creştere în spaţiul ex-sovietic. Rusia a invadat Ucraina în februarie, iar marţi, a reizbucnit conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan. Armenii au anunţat că mai multe oraşe din apropierea graniţei cu Azerbaidjanul, printre care Jermuk, Goris şi Kapan, au fost bombardate în primele ore ale zilei de marţi şi că au răspuns la ceea ce au numit o „provocare pe scară largă” din partea Azerbaidjanului, potrivit Reuters. În schimb autorităţile de la Baku au declarat că oraşul a fost atacat de armeni.

Premierul armean Nikol Pashinyan a acuzat Azerbaidjanul că a atacat oraşele de la graniţă pentru că nu doreşte să negocieze statutul Nagorno-Karabah, o enclavă care se află în interiorul Azerbaidjanului, dar care este populată în principal de etnici armeni.

Vezi și

E oficial! Femeile pot iesi la pensie la 48 de ani si barbatii la 50 de ani. Cine beneficiaza de această decizie

Angajații care beneficiază de o pensionare mai rapidă. Este oficial! Vârsta de pensionare. O decizie …