Foto: REUTERS/Rupak De Chowdhuri

Cine este Gautam Adani, care a câştigat 70 de miliarde într-un an și a ajuns pe locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume

Magnatul indian Gautam Adani i-a smuls lui Jeff Bezos titlul de al doilea cel mai bogat om din lume. Asiaticul apare în indexul miliardariilor Bloomberg, conform căruia Adan, cu cele 146,9 miliarde de dolari, se află în spatele lui Elon Musk şi a averii sale de 260 de miliarde. Bezos a fost retrogradat pe locul trei, cu 145,8 miliarde, relatează Mediafax.

Grupul Adani operează în sectorul porturi, aeroporturi, centre de date şi este activ şi în sectorul energiei regenerabile .

Adani l-a depăşit astăzi pe francezul Bernard Arnault pe lista Forbes, devenind al doilea cel mai bogat om din lume. Potrivit datelor în timp real din lista miliardarilor Forbes, averea netă a preşedintelui grupului cu acelaşi nume şi a familiei sale valorează acum 155,5 miliarde de dolari, faţă de 155,2 miliarde de dolari pentru proprietarul grupului LVMH.

În fruntea clasamentului este Elon Musk, care continuă să crească, în timp ce pe locul patru, după Adani şi Arnault, rămâne Jeff Bezos. Adani, 60 de ani, locuieşte în Mumbai şi este un industriaş miliardar care şi-a creat singur uriaşa avere.

Născut în statul Gujarat într-o familie bogată, el a abandonat afacerea cu textile a tatălui său pentru a începe ca gradator de diamante. Primul capitol din construcţia grupului său, care astăzi variază de la comerţ la porturi, de la centrale electrice la proprietatea aeroportului din Mumbai, a fost achiziţionarea unei companii de plastic. În august, Adani a fost numit cel mai bogat om din toată Asia, după ce a sărit pe locul trei în clasamentul Forbes şi l-a înlăturat pe „concurentul” indian Muskesh Ambani.

Vezi și

E oficial! Femeile pot iesi la pensie la 48 de ani si barbatii la 50 de ani. Cine beneficiaza de această decizie

Angajații care beneficiază de o pensionare mai rapidă. Este oficial! Vârsta de pensionare. O decizie …