Foto: gov.ro

Ce a spus Ciucă despre majorările pensiilor şi salariilor anunţate de ministrul Budăi

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că propunerea PSD, anunţată de ministrul Muncii, Marius Budăi, de majorare a pensiilor şi salariilor nu a fost discutată în coaliţie.

„Nu am discutat în coaliţie. Nu avem încă proiectul de buget pentru anul 2023. Nu pot răspunde cu da sau nu”, spune liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, întrebat dacă vor fi majorate pensiile şi salariile, aşa cum a anunţat PSD, începând cu 1 ianuarie 2023.

El mai spune că, atunci când a venit cu astfel de propuneri, ministrul Muncii, Marius Budăi, trebuia să aibă în vedere că este obligatorie consultarea Consiliului Naţional Tripartit şi discuţii care trebuiau să aibă loc la nivelul coaliţiei şi la nivelul Guvernului, informează Mediafax.

„Ca atare, toate aceste chestiuni le vom clarifica şi vom avea o abordare la nivelul guvernului, aşa cum am avut şi până în acest moment. Este vorba de responsabilitate, este vorba de ceea ce oamenii aşteaptă de la noi – să ştie că guvernul este în măsură să ia decizii reale şi nu vorbe. Aici discutăm despre ceea ce facem, nu de ce vorbim”, adaugă Ciucă.

Liderul PNL afirmă că declaraţiile lui Marius Budăi au fost „politice” şi va lua măsuri „funcţionale” faţă de ministrul Muncii.

Social-democraţii propun creşterea salariului minim pe economie la 3.000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei şi creşterea punctului de pensie de la 1.586 lei la 1.745 de lei, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Vezi și

E oficial! Femeile pot iesi la pensie la 48 de ani si barbatii la 50 de ani. Cine beneficiaza de această decizie

Angajații care beneficiază de o pensionare mai rapidă. Este oficial! Vârsta de pensionare. O decizie …