Încă o destinație de vacanță de pe Aeroportul Cluj: Wizz Air reia zborurile Cluj-Malta

Aeroportul Internațional Cluj anunță reluarea zborurilor regulate spre Malta, operate de compania aeriană Wizz Air, începând de astăzi, după o pauză de aproximativ 2 ani, cauzată de pandemia SARSCoV-2.

Malta, insula situată în mijlocul Mării Mediterane, reprezintă un amalgam de istorie, tradiţii şi cosmopolitism. În anul 2019 peste 2,7 milioane de oameni au vizitat Malta, bucurându-se de peisajele spectaculoase, vegetaţia luxuriantă şi de mâncărurile tradiţionale.

Zborurile spre Malta, destinaţia mult aşteptată şi extrem de solicitată de pasageri sunt operarate de pe aeroportul clujean începând de astăzi, cu 2 frecvenţe pe săptămână, miercuri şi duminică, după următorul program:

Destinația Debut rută Zile de operare Program de operare
MALTA (MLA) 15 iunie 2022 Miercuri și Duminică CLJ 06:00- MLA 07:25
MLA 08:00 – CLJ 11:25

Observație: Orarul de zbor reprezintă orele locale de aterizare/decolare şi poate suferi modificări 

Insulele-surori ale Maltei, Gozo si Comino, oferă un refugiu pitoresc, cu sate vechi, drumuri romantice şi vederi panoramice spectaculoase, fiind totodată un adevărat paradis pentru scufundători, pentru iubitorii de yachting, surfing şi drumeţii. Laguna albastra a insulei Comino, cu apa sa de culoare turcoaz şi plaja aurie, constituie ingredientul perfect pentru o vacanţă unică.

Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al  Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, a precizat: Eforturile constante bazate pe profesionalism, viziune și excelență depuse de întreaga echipă a aeroportului, de creştere a conectivităţii regiunii, trebuie să continue pentru dezvoltarea celui mai mare aeroport regional din România. Noua destinaţie din anul 2022, Malta, va contribui, desigur, la recuperarea traficului aerian de dinainte de pandemie şi sperăm să fie un real succes.” 

Directorul General al Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a declarat la rândul său: „Odată cu demararea zborurilor spre Malta, continuăm să aducem pe Aeroportul Internaţional Cluj cât mai multe oportunități de călătorie pentru pasageri şi implicit beneficii pentru întreaga regiune. Malta este o destinaţie încântătoare atât pentru o vacanţă cât şi pentru un city – break. Operatorul aerian Wizz Air demonstrează încă o dată opțiunea fermă de a dezvolta baza sa operațională de pe aeroportul clujean, deservind de-a lungul timpului milioane de pasageri transportaţi din şi către Cluj – Napoca, în întreaga lume.”

În cei 15 ani de operaţiuni de succes pe Aeroportul Internaţional Cluj, compania aeriană Wizz Air a căutat în permanenţă să îşi extindă reţeaua de rute şi să ofere oportunităţi de călătorie la preţuri accesibile pentru pasageri, iar aceste noi zboruri spre Malta acompaniază în 2022 şi celelalte oferte ale operatorului aerian.

De la baza din Cluj-Napoca, compania aeriană Wizz Air oferă în prezent 35 de rute către 15 țări. De la începutul lunii iunie 2022, de pe Aeroportul Internaţional Cluj s-au reluat următoarele destinaţii Wizz Air: Creta-Chania (din 4 iunie), Liverpool şi Zakynthos (din 14 iunie), Malta (din 15 iunie).

În perioada imediat următoare, compania aeriană va opera şi zborurile spre Mykonos (din 16 iunie), Palma de Mallorca (din 18 iunie),  Nisa (din 4 august) precum şi cele 3 destinaţii noi programate de pe aeroportul clujean, respectiv: Corfu (din 1 august), Napoli şi Torino (din 3 august 2022).

De asemenea, din toamna acestui an se vor relua şi zborurile spre Abu Dhabi, programate din 29 septembrie 2022.

Îîn prezent, rețeaua de rute a Aeroportului Internaţional Cluj oferă peste 45 de rute interne şi internaţionale din aproximativ 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și peste 10 zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice.

Biletele spre noua destinaţie anunţată, Malta, pot fi rezervate accesând site-ul companiei aeriene www.wizzair.com

Vezi și

Veste importantă pentru românii care au bani la CEC Bank. Decizia băncii în legătură cu retragerile de numerar

CEC Bank continuă procesul de modernizare şi digitalizare, dezvoltând noi funcţionalităţi în cadrul aplicaţiei de …