Cum faceți diferența la facturi cu un sistem de ventilație cu un recuperator de căldură

Aerul din încăperi poate fi de până la 5 ori mai poluat decât cel din exterior. Românii suferă de falsa problemă a curentului și cred că a menține ferestrele închise cât mai mult timp, pe timp de iarnă, îi ferește de curent. De fapt, această practică este una dăunătoare. Aerul viciat din încăperi trebuie evacuat constant. Uneori însă nu este de ajuns aerisirea clasică, prin deschiderea ferestrelor. Iată de ce sistemele de ventilație cu recuperare de căldură sunt utile.

Acestea le regăsim disponibile imediat la Altecovent, furnizor  de servicii complete pe această nișă. Adică de aici pot fi achiziționate sistemele de acest gen, accesoriile de asemenea. Tot această echipă poate proiecta și implementa, poate monta tot sistemul, iar pe termen lung, dacă este nevoie, poate fi solicitată pentru service sau mentenanță – cât timp încă există garanție orice intervenție este gratuită.

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură, certitudini și avantaje

Un sistem de ventilatie centralizat cu recuperare de caldura așa cum îi spune și numele este cel care va asigura flux de aer proaspăt, independent de acțiuni precum deschiderea ușilor sau a ferestrelor. În plus, recuperatorul de căldură este responsabil de transferul de căldură de la aerul viciat ce este evacuat, la aerul curat ce vine de la exterior – și este filtrat până când să fie introdus în încăperi. Asta înseamnă că veți avea un consum mai optimizat la factura de căldură, pentru că nu va mai fi necesară încălzirea aerului rece ce vine de la exterior.

O astfel de soluție este optimă atât în casele nou-construite, cât și în cele mai vechi. De altfel am putea spune că în casele mai vechi este cu atât mai mult indicat să existe un astfel de sistem, cu cât sunt probleme legate de nivelul de umiditate al casei.

Concret și pe înțelesul tuturor, iată care sunt avantajele unui astfel de sistem, fie că vorbim despre cel centralizat sau descentralizat:

  • Climat sănătos în casă

Dacă în exterior într-o oarecare măsură nu putem controla nivelul de poluare, la noi acasă suntem stăpâni pe situație. Așadar, alegerea de a monta acasă un sistem de ventilație cu recuperare de căldură va asigura în mod constant un climat sănătos.

Știați că în medie este necesar să aerisiți câte 5 minute la fiecare 2 ore pentru a avea parte de aer proaspăt în încăperi? Și asta nu garantează calitate aerului, pentru că și în exterior acesta este poluat de diverși factori din mediu. În plus, iarna este dezavantajos să facem asta.

  • Eliminarea problemei legate de umiditate

Chiar dacă locuința vă este foarte bine izolată, umiditatea încă vă dă bătăi de cap. Aceasta este un rezultat a mai multor factori. Însă, pot exista consecințe neplăcute pentru sănătate. Pe fondul umidității ridicate apare igrasia, mucegaiul, persistă un miros greu în încăperi ce se poate impregna și în obiecte, mobilier, haine etc.

Pentru a corecta o astfel de problemă, aveți nevoie de un schimb constant și eficient de aer. Iar acesta poate fi susținut de funcționarea optimă a unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură.

  • Două variante de sisteme, pentru nevoile fiecăruia

Pentru cei care decid că acest sistem este necesar lor, pot opta pentru una din variantele ce se pretează mai bine. Așa cum veți regăsi și la Altecovent, există sisteme de ventilație centralizate – includ unitate și tubulatura, un proiect complex – recomandate pentru cei care au locuința/clădirea în faza de construire.

Pentru casele deja construite sunt recomandate mai degrabă sistemele descentralizate – un concept adaptat, ce nu mai presupune țevi, tubulatură.

  • Confort sporit și valoare sporită unei case

Este evident cum aceste sisteme pot spori confortul vostru. La fel de important ar fi să menționăm că întreaga valoare a clădirii sau locuinței este mai mare. Dacă decizia este de a vinde, chiar și peste 5-6 ani aceste sistem sunt de actualitate.

Totuși, cât de zgomotos este când funcționează?

Un astfel de upgrade pentru casă vine în primă fază cu o mulțime de întrebări. În mod firesc, vă veți întreba cât sunt de zgomotoase sistemele de ventilație cu recuperatoare de caldura.

Acestea nu sunt neapărat zgomotoase. De fapt, produc vibrații și ceea ce se aude se referă la aerul ce circulă pe traseul de tubulatură. Așadar orice sistem va produce un oarecare sunet, nu într-atât încât să vă îngrijoreze însă. Sunetul deranjant în timpul funcționării unui astfel de sistem poate fi dat și de câțiva factori, printre care și locul amplasării acestuia.

Soluții există și în acest sens. Cei de la Altecovent pun la dispoziție soluții pentru izolare fonică, adică kituri antifonare. Acestea sunt măsuri suplimentare, recomandate în cazul sistemelor descentralizate. Doi bureți speciali, Basotect® ce  au un material fonoabsorbant vor ajuta la reducerea zgomotului.

Un astfel de kit este de la Sevi, disponibil imediat la Altecovent. Are un preț rezonabil și este o soluție eficientă pentru cei care sunt preocupați de zgomotul produs de un sistem de ventilație.

Că tot amintim de branduri trebuie spus că orice sistem de ventilație ați alege, ce este Komfovent sau Sevi, oricare dintre acestea produce un zgomot la funcționare. Este greșit spus că pot fi silențioase. Și mai apoi o diferență o face și modul de montare și locul.

Calitatea montajului ar trebui să vă îngrijoreze. Degeaba alegeți ceva de calitate la capitolul echipament, dacă nu îl veți și monta bine, cum degeaba mizați pe o echipă de profesioniști dacă sistemul în sine este de o calitate slabă și performanțele sale sunt sub nivelul necesității voastre – ce debit de aer oferă. Cei de la Altecovent par să le bifeze pe toate: pun la dispoziție toate serviciile. De la alegere și până la proiectare și mai departe, montajul și ce ține de carotare, ei se ocupă de toate. Astfel nici nu vor apărea vicii la montaj sau conflicte între diverși prestatori de servicii. Ce face unu și continuă altul, un caz destul de des întâlnit care bulversează mai mult cumpărătorul, evident.

Altecovent vă poate realiza mai întâi de toate o ofertă de preț personalizată. Detalii în pagina oficială.

Contact:

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro

0753 967 762

Vezi și

“Mâine pot veni?” – O zi obișnuită la grădinița Royal School (P)

George, care are 4 ani, este încântat să ajungă la timp, mândru de uniforma lui …