Foto: tv6.news

Restaurantele şi hotelurile, deschise pentru vaccinaţi. Premierul Cîţu: „Deja am cerut domnului Raed Arafat să modifice hotărârea CNSU”

Premierul Florin Cîţu a spus că i-a cerut lui Raed Arafat să modifice hotărârea CNSU în sensul în care activităţile din domeniul Horeca să poată continua pentru cei vaccinaţi, indiferent de rata de incidenţă şi dacă personalul este şi el vaccinat, informează Mediafax.

„Deja am cerut domnului Raed Arafat să modifice hotărârea CNSU, astăzi să o plasăm în CNSU, prin care să permitem activităţile economice de acest gen, în special Horeca, să rămână deschise dacă sunt vaccinaţi cei din personal şi pentru persoanele vaccinate. Indifferent de rata de incidenţă, persoanele vaccinate pot să meargă la reataurant daca şi cei de acolo sunt vaccinaţi”, a spus premierul.

Acesta a spus că persoanele vaccinate „nu trebuie penalizate”.

În ceea ce priveşte protestul transportatorilor, care cer eliminarea carantinei la sosirea în ţară a şoferilor, pemierul a spus că decizia în acest caz este la specialişti.

„O mare parte dintre lucrurile pe care le revendicau au fost rezolvate şi se rezolvă în Parlamentul României astăzi. În ceea ce priveşte carantinarea, decizia nu este la Guvern, este la specialişti, dacă specialiştii recomandă că asta trebuie să fie pentru cei care vin din ţările în zonă roşie asta va fi soluţia. Dacă sunt vaccinaţi, nu cred că sunt în carantină. Dacă nu sunt vaccinaţi vom vedea dacă se poate pe baza unui test să nu stea în carantină. Eu vreau ca lucrurile să rămână deschise pentru cei care au certificat verde”, a mai spus Florin Cîţu.

Vezi şi

PNL a luat decizia finală. Ce se întâmplă cu Guvernul condus de Dacian Cioloş

Liberalii nu vor susţine în Parlament un guvern condus de Dacian Cioloş, a spus, vineri, …

loading...